Eerste thuiszege voor OLSA

DSC_0842

Brakel, 10/10/2017 – K.OLSA Brakel – K.Sint-Eloois-Winkel Sport: 3-1. Lees hierna het verslag met wedstrijdfoto’s (R18)

De thuisploeg begon met dezelfde elf die vorige week St Niklaas inblikten.  De wedstrijd was goed een kwartier ver alvorens er iets te noteren viel. Vandendriessche verlengde een vrije trap Van Vanfleteren, Ringoot bracht redding voor de doellijn. De thuisploeg kwam beter in de match. Eerst zag Achahbar zijn schot afgeblokt, wat later ging een kopbal van Delie over. Op het halfuur was doelman Dhoest bij de pinken toen hij een voorzet richting De Lange nog net kon onderscheppen. Goed vijf minuten later een uithaal van op afstand van Achahbar, de bal viel op het dak van het doel. Bij de bezoekers ging Lutun door het centrum, die bediende op zijn beurt Voskanian die kon aanleggen, maar thuisdoelman Otte haalde de bal uit de hoek. Meteen het laatste wapenfeit in de eerste helft.

Een paar minuten na de pauze opende OLSA de score. Achahbar profiteerde van slecht inspelen van de bezoekers, hij gaf met een mooi geplaatst afstandsschot Dhoest het nakijken. 1-0 na 47’ en het eerste thuisdoelpunt in de lopende competitie. Op het uur kwamen de West-Vlamingen langszij. Lutun bracht de bal voor doel, Yde liet slim door voor de meegevolgde Vanfleteren die Otte met een overhoeks schot te grazen nam. 1-1 na 64’. Aan de overzijde kende Delie pech toen hij in de rebound zijn poging op de doellijn gered zag. OLSA bleef de eerste thuiszege najagen en werd daarvoor beloond. Achahbar opende voor Haezebroeck die Delie aan de eerste paal vond, de Brakelse spits liet de kans niet liggen. 2-1 na 84’. Voor Winkel was er nog een mogelijkheid via Yde, maar het was OLSA die nog kon uitlopen. Eerst vloog een vrije trap van Achahbar nog net naast, maar in blessuretijd klaarde De Lange op aangeven van Haezebroeck de klus. 3-1 na 91’.

Komend weekend trek OLSA op bezoek bij Westhoek.