Geraardsbergenaar David Larmuseau richt Eclips TV op

555.jpg

Geraardsbergen, 14/10/2017 –  Bekende Geraardsbergenaar David Larmuseau is algemeen coördinator van Zorggroep Eclips. Vanaf 15 juli ging hij van start met een proefaanbod van een veelzijdige Eclips TV. Woensdag 11 oktober stelde hij in Odisee Aalst (KU Leuven) het volledig aanbod voor, dat nu wordt aangeboden aan alle 50 plussers en mantelzorgers die zich vrijwillig inzetten voor hun naasten. Enkele bekende programmamakers waren aanwezig bij deze veelbelovende start. (AM)

 Veelzijdig en afwisselend programma

Iedereen kan beter zorgen voor zijn conditie en algemeen welzijn met lekkere voeding en dagelijkse bewegingen. Naast dit actief gedeelte worden de bekende VRT klassiekers aangeboden. Je kent ze wel: ‘Wij, Heren van Zichem, de Paradijsvogels, Schipper naast Mathilde’ en vele overbekende reeksen. Je kan op de zender ook historische momenten terug beleven: de val van de Berlijnse Muur, Watergate…Ook langspeelfilms van eigen bodem kunnen bekeken worden. En dan zijn er de altijd nuttige groentips voor de vele tuin- en natuurliefhebbers. Bekende en minder bekende zangers, orkesten…zal je ook aan het werk zien. Uiteraard gaat Eclips TV verder in op de verschillende vormen van gespecialiseerde en vrijwillige hulp en zorgverlening. Maar ook de kijkers kunnen aan bod komen met hun verhaal en de geschiedenis van hun familie. En natuurlijk kan een pittige quiz niet ontbreken.

Met ook jouw verhaal?

Initiatiefnemer David Larmuseau deed voor dit vernieuwend project beroep op enkele bekende namen en geroemde programmamakers. De kijkers wil men ruim informeren, entertainen en ondersteunen in de zorg voor hun welzijn en een leuke woonomgeving. Ook de inzet van de vele mantelzorgers wordt in de kijker geplaatst. Je kan dit alles gratis bekijken op de digitale zenders Telenet (kanaal 40) en Proximus (kanaal 109). Je kan ook je boeiend verhaal  uit het verleden of voor de toekomst signaleren aan de zender of meedoen met laagdrempelige bewegingsoefeningen. Reeds 500 suggesties werden doorgestuurd! Uitzendingen en organisatie worden opgezet vanuit Geraardsbergen (Hunnegem) en de lokalen van AVS in Gent.

Meer informatie? info@eclipstv.be of www.eclipstv.be

Armand Matthijs.

X