Pollare: dorp aan de Dender organiseert populaire kerstmarkt

pollare Opening kerstmarkt 2016-2.jpg

Ninove, 19/10/2017 – Op zondag 10 december vanaf 15u trekt iedereen naar de kerstmarkt in Pollare, het bergdorp aan de andere oever van de Dender.  Om de verkeersproblemen tot een minimum te herleiden zorgt de organisatie opnieuw voor vier pendelbussen. Twee bussen vertrekken vanuit Ninove Centrum vanaf rondpunt Colruyt. Een derde vertrekt vanuit Denderwindeke op de parking van voetballokaal ‘bij Robbie’. De vierde start in Zandbergen aan de Kerk. Er zal geen halte meer zijn aan Garage Meerschman, aan de hoek van de Pollarestraat met de Albertlaan. (SjK)
pollare Kerststallen in de kerk-2.jpg

Persbericht –  Als bekende Vlamingen verwelkomen wij opnieuw Viv Van Dingen en Amarilis Temmerman. Dat Vivken een boontje heeft voor Pollare bewijst het want ze komt dit jaar, niettegenstaande ze wat problemen heeft gehad mat haar gezondheid voor de ZEVENDE maal de kerstmarkt openen. Amarilis, een trouwe bezoekster van de sporthall in Pollare is eveneens terug van de partij. Cyriel van het bekende TV programma Wittekerke viert bij ons zijn 20 jarig jubileum van zijn optredens met zijn “Orgeltje van Cyriel” Hij zal dit jaar zijn zwaar instrument niet de berg op en af moeten sleuren maar zal samen met de Kerstman optreden op de binnenkoer van het Parochiaal Centrum.

Online : Programma Kerstmarkt

De Studentenfanfare Ghendt, die werd opgericht in 1972 door Johan De Pauw en John Himpe, staat nu onder leiding van Emiel Puype, komt dit jaar ook voor de tiende keer om onze markt muzikaal op te luisteren

Uit de Klakke, een jongerengroep van de fanfare van Moerbeke die zo gedoopt werd toen ze in 2013 voor de eerste keer in Pollare kwamen optreden komen dit jaar, zelfs na wat programmerings perikelen terug naar de kerstmarkt.

En ook voor de zoveelste keer kan met zich opwarmen aan het kunsten van Vuurspuwer Max

Voor onze kleinste bezoekers zijn er uiteraard ook de kermisattracties op de hoek van de Schuitstraat met Pollare-Dorp.

Voor wie het nog niet wist, weer of geen weer dit jaar opnieuw zal onze Belleman aankondigen “Ijsberen te water” dit zoals steeds aan de Pollarebrug om 17u30 Voor de veiligheid zullen duikclub Ninove en Hydra Aalst instaan.

En last but ot least vergeten wij natuurlijk onze Stadsdichter Willie Verhegghe niet, die ieder jaar zorgt voor het culturele deel van onze markt en onze Ereburger van Ninove, “Hans Den Belleman” die terug alles in goede banen zal leiden.

Standhouders

Wij willen onze standhouders danken, verschillende komen dit jaar voor de 22ste keer ik noem maar Geert Decandt met het snoepkraam, De ridders in de Wortertelorde, De vriendenkring van Paula, De Gasthie ëren (vroeger just op Taujd) en niet te vergeten de vrienden van Danny Jaumol die wafels verkopen en nog veel meer lekkers voor het goede doel en voor het voortbestaand van de Kerstmarkt. Ook bijzondere vermelding voor Ernst Lagadere die iedereen jaar met zijn oogstrelende Oostenrijkse stand naar de kerstmarkt komt. Wij verwachten ook buiten Weingut Seminarshof uit Trittenheim in Duitsland die ook voor de 22ste keer aanwezig zal zijn, nog verschillende andere buitenlandse standen Moesten er nog andere standen zijn die voor de 22ste keer komen laat maar iets weten want dan rust dit juist gewoon op een vergissing vanonzentwege.

Avondactiviteiten

‘s Avonds vanaf 18u is er terug een optreden van de folkgroep BA-1 in ’t kafeeken van het parochiaal centrum en in de zaal van Parochiale werken begroeten wij “ De Helaasheid der zingen “

Helaas moeten wij ook melden dat de 22ste Apr és-met fuif in de sporthall St Kristoffel dit jaar niet zal doorgaan.

Kerststallen

De prachtigste kerststal van gans de streek zal opnieuw te bezichtigen zijn in en de Sint Kristoffelkerk.

Vorig jaar werden er kerststallen uit verschillende landen, ja zelfs uit andere werelddelen tentoongsteld.

Dit jaar gaan wij verder, EH Alexander Van Daele en zijn kerkploeg zorgen dit jaar in samenwerking met het Kerstmarkt comit é voor een nog mooiere kerststallen tentoonstelling. De kinderen uit de scholen om en rond Groot Ninove zullen zelf kerststallen bouwen en deze zullen te bezichtigen zijn in de kerk tijdens de markt tot 19u en verder alle dagen tot en met 26 december in de namiddag van 13u tot 17u. In de voormiddag kan men op afspraak de tentoonstelling bezichtigen Moesten er nog geinterseeerden zijn die eigenhandig een kerststal hebben gebouw en deze willen ten toon stellen mogen ze altijd kontakt nemen (0475/693332)

Bedankingen

Dergelijk programma kan het kerstmarkt Comit é aan alle bezoekers gratis aanbieden in de eerste plaats dankzij de financi ële steun van onze sponsors en dankzij het Stadbestuur van Ninove.

(Jef Van Oudenhove)

X