VTT & cyclo in en rond Herzele, aan de rand van de Vlaamse Ardennen

unitaskopgif

Herzele, 19/10/2017 – Op zondag 22 oktober 2017 nodigt Unitas Steenhuize u uit voor de VTT & cyclo DE BURCHT.  Dit fietsevenement omvat 3 licht golvende mountainbike tochten en 2 rustige cyclo en e-bike tochten in en rond Herzele en buurgemeenten. We verkennen de Denderstreek, aan de rand van de Vlaamse Ardennen.  

Ritten:

  • VTT: 25-38-50 km
  • Kids VTT: 18km
  • Cyclo en e-bike: 25-50 km

Vertrek: Sporthal De Steenoven, Kerkkouter 36, 9550 Herzele

Inschrijven en start : van 8 tot 11u

Alle deelnemers krijgen een gratis versnapering bij terugkeer.

Alle info en details kan u vinden op www.unitassteenhuize.be

Bovendien is deze tocht gratis voor alle Herzelenaren en leden van erkende fietsclubs uit Herzele mits voorinschrijving tot 18/10/2017 via deze LINK

VTT parcours

Het VTT parcours gaat vanaf de start door de burchtweide richting de prachtige kasteeldreef van het kasteel Du Parc. Via Ressegem en Aaigem gaat het over golvende wegen met enkele technische single tracks en bospaden richting Denderhoutem en de open velden van Lebeke en Nederhasselt in de Denderstreek. Na de uitgebreide bevoorrading worden nog enkele pittige ommetjes langs Steenhuize en Sint-Lievens-Esse voor de wielen geschoven. Via Woubrechtegem gaat het parcours dan in dalende lijn met enkele technische stukken richting de molen Ter Rullegem. Van daar gaat het via de oude trambedding terug richting Herzele centrum.

Download hier de GPS tracks: 50 km 38km 25 km 18km

Cyclo en e-bike parcours

Het cyclo en e-bike parcours volgt grotendeels de richting van de VTT’ers. Via het licht glooiende landschap van Ressegem, Mere, Aaigem en Woubrechtegem zetten we koers richting Sint-Antelinks alwaar ook voor de cyclo’s een uitgebreide bevoorrading wacht. Daarna trekken we verder de denderstreek in over Nederhasselt, Outer en Aspelare. Via een ommetje langs Steenhuize brengt het parcours ons over Sint-Lievens-Esse terug naar Herzele centrum.

Download hier de GPS tracks:  50km 25 km

 

X