Jonge Zottegemnaar schittert in Vlaams Parlement

hdr

Zottegem, 23/10/2017 – De 17-jarige Lucas Dernicourt  van het OLVC Bevegem liep vorig week een dag mee in het spoort van Vlaams Volksvertegenwoordiger Matthias Diependaele (N-VA/ZAP).

Lucas kreeg deze kans in het kader van YOUCA (Youth for Change and Action), vroeger bekend als “Zuiddag”.  Lucas begon de dag met een interessante rondleiding. In de voormiddag kon hij de commissie Economie bijwonen, waar UNIA gehoord werd over het thema Werk. In de namiddag mocht hij in diezelfde commissie zelf de handen uit de mouwen steken. Hij stelde een constructieve mondelinge vraag aan minister Muyters over het nieuwe onderzoekscentrum van  Flanders Make.  Nadien volgde nog wat parlementair werk: het opstellen van een schriftelijke vraag over de werkzaamheden op de Zottegemsesteenweg in Zwalm. De dag werd afgesloten door een bezoek aan het kabinet van minister-president Geert Bourgeois.