Nieuw gelijkspel voor Olsa

DSC_0735

Brakel, 24/10/2017 – K.OLSA Brakel-KSK Gullegem 1-1. Trainer Huysveld wijzigde zijn team op twee plaatsen. De Lange en Bogaert startten op de bank, Cornelis en Pauwels stonden aan de aftrap. (R18)

De wedstrijd was amper een paar minuten oud en de Brakelse trainer diende al in te grijpen. Bij een balblokkage voelde Ringoot een pijnscheut in de lies, verder spelen was onmogelijk. De pionnen werden wat herschikt, De Lange viel in. Na goed vijf minuten belandde een afvallende bal bij Achahbar, zijn schot ging naast. Op het kwartier opnieuw een kans voor de thuisploeg. Achahbar bediende Delie aan de tweede paal, de Brakelse spits tikte in het zijnet. Tijd voor de bezoekers om ook eens ten aanval te trekken. Ntambue zette voor vanop links, Debouver kopte door tot bij Amini Nawel die over besloot. Een paar minuten later ging een schot van Ntambue via een thuisverdediger naast. Iets over het halfuur lukte de thuisploeg op een haar na de openingstreffer. Achahbar stak de bal door naar De Lange die teruglegde voor Delie die centimeters te kort kwam om binnen te schuiven. Bij de daarop volgende tegenprik speelde Ntambue de bal door naar Simoens, Otte werkte diens schot in hoekschop. Bij die corner kon de totaal vrijstaande Simoens ongehinderd de 0-1 tegen de netten schieten. De bezoekers behielden het overzicht en gingen met de krappe voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust bleef het lange tijd windstil. Op het uur wou Kabanda de bal ontzetten en trapte die ongewild tegen Debouver die op zijn beurt Otte onder vuur nam, het Brakelse sluitstuk bracht redding. Enkele minuten later trapte Achahbar een corner hard over de grond door een bos van spelers tot bij Knipping die in één tijd de bal in doel pegelde, 1-1 na 70’. Een paar minuten later moest OLSA eigenlijk op voorsprong komen. De Lange dropte de bal in de buurt van de kleine rechthoek, Achahbar schoot onbegrijpelijk van dichtbij hoog over. Met nog een klein kwartier te spelen gingen Otte en Amini Nawel neus tegen neus staan, beide kemphanen kregen geel. Bij OLSA kwamen Hebbelinck en Bogaert nog in. In de slotminuut leek de thuisploeg alsnog de zege uit de brand te slepen. De Lange speelde Delie aan die zich ontdeed van zijn tegenstanders en in de draai overhoeks richting verste hoek schoot, de bal spatte echter via binnenkant paal terug het veld in. Op basis van de bijeen gevoetbalde kansen verdiende Brakel de overwinning, de thuisploeg moest echter tevreden zijn met een nieuwe puntendeling.

Komend weekend trekt OLSA op bezoek bij leider Petegem.