VIDEO: Zottegem vraagt inwoners om klimaatgezonde ideeën

Uitnodiging Klimaattafel Zottegem.jpg

16/11/2017 – Op 21 november zal Zottegem luisteren naar de klimaatgezonde ideeën van haar burgers.

De ideeën worden meegenomen bij de opmaak van het klimaatplan voor de regio. “Er is goede wil en er zijn talrijke ideeën”, zegt schepen van Milieu Leen Goossens (CD&V). “We zullen echter een versnelling hoger moeten schakelen en iedereen moet zijn steentje bijdragen.” Het initiatief van de zogenaamde klimaattafel kadert in het voornemen van Zottegem (en Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Maarkedal, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Zwalm) om de CO2-uitstoot op haar grondgebied te verminderen met 40% tegen 2030 en zo de gevolgen van de klimaatverandering te temperen.”

“Zonder acties van gezinnen, bedrijven, scholen,… is dit echter niet mogelijk. Daarom zoekt we ideeën bij onze inwoners. Op de agenda staan belangrijke actuele thema’s zoals de omschakeling naar hernieuwbare energie, efficiënte en duurzame mobiliteit, energiezuinig en klimaatgezond wonen en de keuze voor lokale en regionale producten. Wij roepen al onze inwoners op om mee na te denken. Een klimaatgezond beleid uitstippelen is immers niet enkel voor politici weggelegd. Op onze klimaattafel hebben de inwoners het voor het zeggen.”

Klimaattafel praktisch

Dinsdag 21 november in het Ontmoetingscentrum Strijpen, Sint-Andriessteenweg, vanaf 19 uur.

Schrijf je in en kies 2 van de 5 tafels/thema’s die zullen besproken worden.

  • Hoe energiezuinig en klimaatgezond wonen en leven?
  • Hoe je efficiënt en duurzaam verplaatsen in en rond jouw stad/gemeente?
  • Hoe consuminderen en makkelijker kiezen voor lokale en regionale producten?
  • Hoe meer hernieuwbare energie produceren in jouw stad/gemeente?
  • Hoe de gevolgen van de klimaatverandering zo goed mogelijk temperen?

Inschrijven kan via: www.zottegem.be/klimaattafel of bel 09-364 65 13

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X