Les Tigresses Rouges lanceren eerste full-CD!

21587406_1422528687844828_4224423525280295174_o.jpg

10/12/2017 –  Na de EP vorig jaar, hebben Les Tigresses Rouges nu ook een volledige CD klaar. De release vindt plaats op 15 december 2017 om 20 uur in CC Zoetegem.

Karo en Silke woonden samen in de Tijgerstraat, toen ze hun gemeenschappelijke passie voor muziek en rode lokken ontdekten. Ze maakten van huiskamerconcertjes een gewoonte. Toen hun medehuisgenoten last kregen van oorwurmen, besloten ze toch maar andere oorden op te zoeken met hun muziek. Zo speelden ze al in Theater Diligentia (Den Haag), Theater Bellevue (Amsterdam), Theater Schiller (Utrecht), op MNM (Brussel), in Trefpunt (Gent), op het Laurentplein (Gentse Feesten), in Monk (Brussel), in Het Depot (Leuven) en in menig huiskamer. Hun originele, humoristische en gewaagde composities, om het met de woorden van de vakjury te zeggen, werden op 15 maart 2015 beloond met de “Prix de la Cr éativit é” op het Concours de la Chanson Française in Den Haag. In november 2015 stootten ze door tot de laatste 15 kandidaten van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Op 16 april 2016 werden ze nogmaals in de bloemetjes gezet en wonnen ze de juryprijs van het Utrechts Kleinkunstfestival.

Sinds mei 2015 worden ze op grote podia bijgestaan door percussioniste Leen, die met de klanken van haar cajon en tamboerijn het geheel nog voller maakt. In februari 2016 werd hun eerste EP opgenomen en dit betekende meteen ook de verwelkoming van Bieke op basgitaar.

Karo en Silke mochten hun allereerste optreden brengen in De Living in Ronse. E én van hun nummers, Renaîxtre, verwijst hier ook naar. Bieke woont in Zottegem, Leen in Oudenaarde en Karo is afkomstig uit Brakel, waardoor we kunnen stellen dat de hele Vlaamse Ardennen eigenlijk vertegenwoordigd worden. Hun eerste EP werd opgenomen in de studio en ze kregen soms te horen dat deze wat “klinisch” klonk ten opzichte van de wervelende werkelijkheid. Vandaar hun keuze voor een live-CD, waardoor ook het publiek op de CD een actieve rol krijgt, net zoals in de show. Deze CD is opgenomen in Room 13, de studio van Yves Meersschaert, inwoner van Zottegem en dus eveneens vertegenwoordiger van de Vlaamse Ardennen!

Info CC Zoetegem  http://www.cczoetegem.be/node/462

Info Les Tigresses Rouges  http://www.lestigressesrouges.be/