EVA Oosterzele pleit voor vleesloze kerstmaaltijd

eva oosterzele  1 (1).jpg

12/12/2017 –  Traditioneel vormen de feestdagen een piek qua vleesconsumptie: miljoenen kalkoenen vliegen in de pan en tonnen rosbief uit de oven. ‘Maar gooien we het deze kerst eens over een vleesloze boeg?, oppert Elena Lievens van EVA Oosterzele. (R 17, foto DDL).

En wat als je op de koop toe stiekem ook nog indruk wil maken op je disgenoten? Of wat als je eenvoudigweg een lekker plantaardig cadeau onder de kerstboom wil leggen? EVA Oosterzele brengt kerstlicht in de duisternis en verkoopt veggieboeken. Bovendien kan je dit jaar ook in de Avalonhoeve terecht voor culinaire veggie afhaalmaaltijden.

2017 10 01 balegem oosterzele vegie nobelprei (22)

Elena Lievens, coördinator van EVA Oosterzele: ‘Vaak bestaan er nog misverstanden over de veggie keuken en zitten koks met de handen in het haar als ze thuis of op restaurant een plantaardig feestmaal moeten bereiden. Hotelscholen bieden nog steeds geen volwaardige opleiding vegetarisch koken aan en voor wie niet geleerd heeft om creatief aan de slag te gaan met groenten, fruit, granen, tofu,…, blijft het veggie familielid aan de feestdis vaak ‘de vreemde eend in de bijt’. Jammer, er kunnen fantastische culinaire hoogstandjes bereikt worden.

EVA Oosterzele biedt op kookboekvlak voor elk wat wils: ‘De Dikke Vegetari ër’ bevat antwoorden op alle culinaire veggie vragen. Een uitdaging voor elke doorwinterde kok vormt ‘Meesterkoks koken vegetarisch’, ‘Donderdag Veggiedag kookboek’ en ‘Veggie voor starters’, zijn geschikt voor beginners. ‘Grow, eat, share’ doet je een veggie stapje verder zetten in je keuken. Als toemaatje verkoopt EVA Oosterzele voor de allerkleinsten. ‘En de koe zei boe’ en ‘Je bent om op te eten’. Als extra geschenk kan je ook een EVA abonnement cadeau doen.

Meer info?

oosterzele@evavzw.be.

Wil je dit jaar echter niet zelf achter het kookfornuis staan, dan kan je ook bij de Avalonhoeve in Scheldewindeke terecht voor gastronomische veggie afhaalmaaltijden, zowel voor kerst als oudejaar. Bestellen kan eenvoudig via hun website  http://deavalonhoeve.be/afhalen. Kortom, alle ingredi ënten zijn aanwezig om deze kerstperiode kalkoenvrij te vieren.

Reporter 17, foto   Danny De Lobelle.