Zottegem op alcoholvrije Tournée

mocktail_MyClementine2_2018

Zottegem, 04/02/2018 – Ook in 2018 zetten Zottegemse scholen hun beste alcoholvrije beentje voor om een heerlijke alcoholloze cocktail – de zogenaamde mocktail – te prepareren. Leerlingen van het Sint-Franciscus BUSO, KAZ Zottegem en OLV College Campus Centrum werkten gezamenlijk aan een recept en presenteren jullie graag een frisse mocktail voor 2018!

Apéro Zero verzorgde in dit kader diverse workshops voor de leerlingen van de drie scholen. Een professionele jury selecteerde uiteindelijk ‘My Clementine’ – een mocktail op basis van clementines/citroensap/veenbessensap/kaneelsiroop en spuitwater. ‘Het project kadert in het lokaal gezondheidsbeleid ‘Zottegem, Gezonde Stad’, dat uitgestippeld werd door de dienst Welzijn ism met Logo Gezondplus vz’w – licht schepen Kurt De Loor toe.

‘Ook binnen de Zottegemse Jeugdraad staat dit thema in het kader van ‘100% positief fuifbeleid’ centraal. Jongeren zijn onze beste ambassadeurs om dit project uit te dragen’ – aldus Sandra De Roeck, schepen van Jeugd en Onderwijs. Met deze campagne willen we de aftrap van Tournée Minérale op gang trekken en alle Zottegemnaren warm aanmoedigen om verstandig om te gaan met alcohol.

De scholen willen deze campagne ook na Tournée Minérale in beeld houden. Zij werken momenteel aan een brede promocampagne om ook na Tournée Minérale de Zottegemnaren te verleiden met een lekker alternatief. Hiertoe zullen bierviltjes, affiches en flyers met het recept er bij verdeeld worden over diverse handelszaken en in de fuifzaal.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X