Karateclub Shotokan Zottegem met 7 op het podium

Kampers SKCZ - O-Vl. kampioenschap 28012018

Zottegem, 06/02/2018 –  Het nieuwe sportieve jaar werd door de kampers van de Zottegemse karateclub Shotokan alvast ingezet met 7 podiumplaatsen op het JKA Kampioenschap Oost-Vlaanderen te Nevele.

Als eerste was het de beurt aan de preminiemen en miniemen, waar Fien Cornelis bij de miniemen meisjes een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen in de discipline kata. Bij de miniemen jongens kon ook Mauro Castellano in kata doorstoten tot de finales waar een detail hem echter weerhield van het brons en hij zich tevreden moest stellen met een 4e plaats. Naast de podiumplaatsen van deze laatste twee presteerden ook Niels Coessens en Lennert Van Kerkhoven zeer goed bij de miniemen, dit leverde deze vier karateka’s elk een selectie op voor het Vlaams JKA Kampioenschap in kata. Mauro wist zich trouwens ook te selecteren voor kumite.

Later op de dag behaalde Raoni Ghysels bij de kadetten meisjes dan weer een knappe gedeelde 3e plaats in het kumite. Raoni werd op haar beurt gevolgd door Leen Smekens die bij de junioren een 4e plaats in kata en het zilver in kumite wist te behalen.

Tot slot palmden de Zottegemse kampers in kata 2 van de 3 podiumplaatsen in bij de senioren heren. De zilveren medaille kwam in handen van Robin Van Elsuwege en het brons was weggelegd voor Sander Van Steerthem.