Binnenkort Batibouw: Belg blijft (ver)bouwen

PLAN Batibouw

Algemeen, 16/02/2018 –  Batibouw de grootste bouwbeurs van het land opent de deuren voor alle bouwers en verbouwers van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart.

Professionelen die meestal uitgenodigd werden door bedrijven hebben toegang op donderdag 22 februari van 10 uur tot 18.30 uur, op vrijdag 23 februari is er laatavond opening van 10 uur tot 21 uur. Gewone bezoekers kunnen er pas vanaf zaterdag 24 februari terecht van 10 uur tot 18.30 uur. Er is een uitzondering op donderdag 1 maart blijft Batibouw open tot 23 uur. Deze beurs is immens groot, best vooraf plannen naar wat men op zoek is. Wie met de wagen is en afrit 7A neemt op de Brusselse Ring, parkeert op Parking C en komt binnen langs de Astridhal.  Met de trein gaat het tot Brussel Zuid waar men metrolijn 6 neemt richting Koning Boudewijn tot station Heizel  . De verschillende Heizelpaleizen zijn als volgt onderverdeeld.

Astridhal en Patio vooral informatie en verlichting. Voor paleis 1 bevindt zich de Garden Room en binnen komt men alles te weten over de buitenafwerking aan een woning. Het kleinere paleis 2 is voorzien voor het exposeren en meubelen. In paleis 3 is er binnen afwerking te zien met deuren en trappen. Paleis 4 bevat verschillende standen met buitenschrijnwerk. Het centraal gelegen paleis 5  herbergt alle standen die te maken hebben met ruwbouw . In tegenstelling tot vroeger staan in paleis 6 nog exposanten met vloerbedekking en haardvuren, maar een deel is ingenomen met sanitair. In paleis 7 vindt de bezoekers sanitair maar ook een deel keukens. Paleis 8 barst uit zijn voegen met allerhande merken en installateurs van keukens. Paleis 12 wint meer en meer aan belang met energie, koeling, verwarming en ventilatie. Paleis 10 is voorbehouden voor allerlei oplossingen met alternatieve energie. In paleis 8 staan de bouwbedrijven. Paleis 9 omvat voor de eerste keer verlichting maar ook gereedschap.

Freddy De Schuiteneer.