Fotoreportage: maar liefst 2.907 wandelaars voor krokuswandeling in Munkzwalm

Krokuswandeling Munkzwalm (1)

Munkzwalm, 22/02/2018 –  Een groot succes werd de organisatie van de wandeling door Zwalm op zondag 18.2.18. Een paar duizend wandelaars zakten af naar het landelijke Zwalm onder een aangenaam zonnetje. De aanwezigheid van het NMBS-station in Munkzwalm, is een extra meevaller. Reeds vroeg  in de morgen was het aanschuiven voor de inschrijving in de sporthal van Munkzwalm.

De eerste ruststop vond plaats in de vroegere parochiekerk van Beerlegem. Voor de wandelaars is een rustpost een verademing en een gelegenheid voor een sanitaire behoefte. Dat verliep een beetje problematisch omdat er in de kerk, slechts één damestoilet aanwezig was. Een groot contrast met de sanitaire mogelijkheden in de sporthal van Zwalm zelf, waar alle hygi ënisch comfort aanwezig is. Vele wandelaars (vooral de dames) waren niet te spreken over de gebrekkige sanitaire stop in de kerk van Beerlegem. Desondanks was het een prachtige wandeling langs diverse deelgemeenten zoals Paulatem, Beerlegem, Nederzwalm en vele andere deelgemeenten. Een aantal wandelaars vroegen zich waarom de organiserende wandelclub “Op stap Zwalm” geen mobiel toilet had ingehuurd en opgesteld in Beerlegem, misschien een suggestie voor een volgende aangename wandeling in Munkzwalm.

HDK – foto’s L.A.M.P.