Pink Rhino Nele Van Den Haesevelde stoomt zich klaar voor EK rugby

Rugby Oudenaarde 1

Oudenaarde, 22/02/2018 –  Komende dinsdag 27 februari start in Waterloo het Europees Kampioenschap rugby voor dames. Met Nele Van Den Haesevelde (24) levert rugbyclub Rhinos Oudenaarde als enige tweedeklasser een speelster voor het nationale team af. “Ik vind het een ongelooflijke eer om voor Belgi ë te mogen spelen.”

Vanaf dinsdag 27 februari tot en met zaterdag 3 maart zullen de nationale damesploegen van Spanje, Nederland, Duitsland én Belgi ë op het veld van ASUB Waterloo onder elkaar uitmaken wie zich tot Europees kampioen mag kronen. Voor Belgi ë start het avontuur op dinsdag met een wedstrijd tegen Nederland. Nele Van Den Haesevelde uit Oudenaarde, die bij Rhinos Oudenaarde als center of fullback speelt, hoopt alvast op een aantal speelminuten. “Eind november vorig jaar heb ik mijn allereerste rugbyinterland ooit gespeeld, toevallig ook tegen Nederland”, legt Nele uit. “Ik hoop dat ik tijdens dit EK opnieuw de kans krijg om mij te tonen. Gemakkelijk zal dat niet zijn, want ik voel mij toch de minst ervaren speelster uit deze groep. De andere meisjes komen allemaal uit eerste klasse. Dat maakt wel dat ik tijdens de trainingen met de nationale ploeg heel wat van hen kan opsteken, waardoor ik zelf nog veel kan groeien.”

Om goed voor de dag te komen, heeft Nele zich de laatste maanden intensief op de rugbysport toegelegd. “Momenteel train ik zeven keer per week. Op woensdag en vrijdag heb ik clubtraining bij de Rhinos, met daarnaast nog eens twee looptrainingen en twee krachttrainingen. Op zaterdag heb ik ook regelmatig wedstrijd met de club zelf. De laatste weken is er ook quasi wekelijks een training met de nationale ploeg in La Hulpe op maandagavond. Best wel vermoeiend soms in combinatie met een fulltime job, maar ik heb het er zeker voor over. Het is een ongelooflijke eer om je land te mogen vertegenwoordigen.”

Belgi ë start niet als favoriet aan het tornooi, maar hoopt toch een mooi figuur te slaan. “Dit EK is geen eindstation voor ons. We zijn nog maar net met deze groep gestart en er zitten naast mij nog enkele nieuwkomers in de groep. We hopen vooral beter op elkaar ingespeeld te geraken, elkaar beter te leren kennen en vooral veel ervaring op te doen.”

Wie Nele en het Belgische team wil aanmoedigen in de wedstrijd tegen Nederland, kan op dinsdag 27 februari om 20 uur terecht in het Stade du Pachy in Waterloo. Meer info op www.rugbyeurope.eu.

Foto 1: Nele Van Den Haesevelde (rechts) samen met Nele Michem, kapitein van het nationale team.

Foto 2: Nele Van Den Haesevelde in actie tijdens haar eerste interland tegen Nederland eind november 2017.