Batibouw met veel nieuwigheden

Batibouw (3)

Algemeen, 22/02/2018 – Gisteren  werd de pers uitgenodigd voor een rondleiding bij de opbouw van Batibouw. Er komt voor de 59ste keer een interessante beurs tot stand. Alle Heizelpaleizen zijn ingenomen, het was er de voorbije dagen enorm druk. Een legertje vaklui hanteert boormachines, zaagmachines, takels en zelfs kranen om te zorgen voor een onberispelijke aanblik als Batibouw vanmorgen om 10 uur de deuren opende voor de professionelen uit de sector.

De nieuwigheden opsommen zou ons te ver leiden, tijdens de rondgang toonden enkele exposanten trots hun nieuwigheden. Samsung zet in op het “connected house”. Wat allemaal mogelijk is met draadloze sturing verneemt de bezoeker op de stand. Viessmann toont een gecombineerde gasverwarmingsketel die tegelijk zorgt voor de productie van elektriciteit. In de verwarmings- en koelsector toont ook Daikin verschillende nieuwigheden. Vaillant een van de allergrootsten in de sector verfijnt verder het gamma voor een nog zuiniger verbruik. In de loop van woensdagnamiddag kwamen de reinigingsploegen in actie en rolde men de tapijten uit. Batibouw telt ruim 15 km aan gangpaden, waarvoor eenmalig 27.000 vierkante meter nieuw tapijt nodig is. Na de beurs wordt het tapijt voor hergebruik aan verschillende organisaties geschonken. Aan blikvangers is er geen gebrek. De Light Avenue in paleis 8 laat de bezoekers kennismaken met de nieuwste verlichtingstrends. Belgische constructeur Niko presenteert verschillende slimme oplossingen die het huiselijk comfort gevoelig verhogen.   Zoals de geconnecteerde Niko brievenbus waar men op aanbelt, waarbij de eigenaar op afstand langs de smartphone contact maakt en een luik opent om de af te leveren pakjes in op te bergen. De kwieke Jos Quackels van het gelijkaardig bouwbedrijf dat hij in 1949 opstartte, reed zijn unieke en prachtige Belgische Minerva oldtimer tot op zijn stand in paleis 5. Het perfect tweetalige Beton de la Lomme uit Rochefort merkt een verhoogde belangstelling voor zijn betonblokken. Het tot op de millimeter juist affrezen van deze blokken, laat een probleemloze verlijming toe en zorgt voor optimale sterkte en geluiddichtheid. Na   overlijden van de oprichter van het Ninoofse Alfasun verleden jaar, brengt het bedrijf tijdens deze Batibouw op gepaste hulde aan zijn stichter met de grootste stand over alternatieve energie die er te vinden is op deze beurs.

Batibouw bezoeken is nieuwigheden ontdekken die comfort en welbehagen aanzienlijk verhogen. Vanaf zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart voor iedereen toegankelijk.

Freddy De Schuiteneer.