Kent u HEHOZOT…?

BK-1

Zottegem,Herzele, Sint-Lievens-Houtem 22.2.18 : Neen, neen… het is niet de naam van een nieuwe fusie van gemeenten.

Het is een “interlokale vereniging” met de stad Zottegem, de gemeenten Herzele, en Sint-Lievens-Houtem. Zij stellen zich officieel kandidaat voor de organisatie van 6 jaar Belgische kampioenschappen wielrennen,voor een totaal bedrag van 360.000 euro

2019 BK Tijdrijden (jeugdcategorieên)
2020 BK op de weg voor Nieuwelingen
2021 BK op de weg voor Junioren
2022 BK op de weg -U23 en elites zonder contract
2023 BK tijdrijden dames en heren profs.
2024 BK op de weg voor dames en heren profs.

De financiering gebeurt in verhouding tot het aandeel van de gemeente in de politiezone, waar alle drie gemeenten deel van uitmaken.  Het bestuur wordt gevormd door een beheerscomité met vertegenwoordigers uit de drie gemeenten.