Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem organiseren samen het BK wielrennen

BK 1

Zottegem/Herzele.Sint-Lievens-Houtem, 08/02/2018 – In 2024 organiseren Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem samen het Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg. En er is meer!

Het gaat om een samenwerking van 6 jaar waarbij voorafgaand aan het BK 2024 nog verschillende jeugd- en tijdritkampioenschappen: BK tijdrijden voor jeugdcategorie ën (2019), het BK op de weg voor nieuwelingen (2020), junioren (2020), U23 en elites zonder contract (2022) en het BK tijdrijden voor dames en heren elite (2023). Het parcours van de wedstrijden ligt nog niet vast, enkel de aankomst van het BK 2024 in Zottegem is een zekerheid. Peter Van Petegem zal het parcours bouwen. De drie burgemeesters zijn uiteraard tevreden en laten samen weten het vrouwenwielrennen een boost te willen geven.

Lees meer in Het Nieuwsblad

Zottegem, Herzele en Houtem organiseren zes jaar lang samen koersen, met het BK wielrennen als hoogtepunt in 2024