50 km/u op de Provinciebaan in afwachting van de werken?

Provinciebaan

Velzeke, 27/02/2018 – Een actiecomit é met bewoners van de Provinciebaan ijvert ervoor om de snelheid in aanloop naar de geplande werken terug te brengen van 70 naar 50 km/u.

De buurtbewoners zijn teleurgesteld dat de werken pas in 2019 beginnen, in tegenstelling tot 2018 zoals eerder aangekondigd. “Omdat de situatie voor ons eigenlijk onhoudbaar is”, klinkt het. “Deze situatie sleept al vele jaren aan. De weg zit vol putten, verzakkingen en uitgesleten asfalt. En onze huizen daveren door het zware vrachtverkeer met scheuren tot gevolg. Volgens ons is de Provinciebaan volgens de letter van de wet zelfs niet breed genoeg voor vrachtverkeer.” Het actiecomit é verzamelde 161 handtekeningen die akkoord gaan met de verlaging van de toegelaten snelheid van 70 naar 50 km/u in afwachting van de werken. “Die 161 handtekeningen zijn goed voor 95% van de buurtwoners. Dat toont hoe groot het probleem wel is en hoe gedragen onze oplossing. ” Schepen Peter Vansintjan laat weten oren te hebben naar het idee en heeft het voorgesteld bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

Provinciebaan 1