Bart in Hollywood – Nieuwe Spielberg komt eraan.

debeiaardformattimelinesmall

Waarom Ready Player One wel eens DE blockbuster van het jaar kan worden?

Om te beginnen werd hij geregisseerd door Steven Spielberg, een man die kaskrakers schijt (pardon my french).

Het boek waar de film op gebaseerd is slorpte ettelijke prijzen in de wacht en speelt zich in  een  dystopische  toekomst af, 2044 om precies te zijn. Na de  Grote Recessie  leeft een groot deel van de wereldbevolking in totale armoede. De hongerende mensheid vlucht weg in  OASIS, een onlinegame dat door miljarden spelers tegelijkertijd gespeeld wordt. Wanneer de ontwerper van het spel, James Halliday (Mark Rylance, de GVR), kinderloos sterft, blijkt deze drie sleutels, zogenaamde  Easter eggs  verstopt te hebben in de game die leiden naar een kluis met zijn erfenis. Degene die de kluis vindt, wordt  multimiljardair. Een verbeten virtuele strijd begint om de erfenis van Halliday in handen te krijgen.  Tye Sheridan  (Three of Life, Mud) doet een poging deze schat te bemachtigen.

In de trailer krijgen we al een indrukwekkende glimp te zien van hoe die OASIS er gaat uitzien. De aandachtige kijker gaat in deze wereld  de Batmobile versie 1960, the V8 interceptor van  Mad Max, the Mach Five van  Speed Racer, de Van van  The A-Team, de Delorean van Back To The Future, de motor uit de japanse anime Akira zien. Verder nog legendarisch filmpersonages zoals Bigfoot, the Joker, Harley Quinn, King Kong, Teenage Mutant Ninja Turtles, de pop van Chucky, Freddy Krueger te zien. Uit gameland zien we , Lara Croft, Blanka van Street Fighter, Solid Snake van Metal Gear Solid onder andere. Ongetwijfeld gaan jullie zelf nog jullie eigen Easter Eggs in de trailer ontdekken.

Som al dit bovenstaande op, met de kennis dat Steven Spielberg dit tot een film gekneed heeft en we zouden wel eens de blockbuster van het jaar voor onze neus kunnen krijgen.

Vanaf 28 maart in onze zalen.

Geniet alvast van volgende trailers:

 

Meer Hollywood Bart?

Contratiempo  —  Vier gratis cultfilms  —  Indiana Jones  —  Get Out  —  Dunkirk  —  Bart in

Hollywood — Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri  —  Wat is jouw Guilty Pleasure

Film? Laat het ons weten!  —  Shape of Water  —  Solo: A Star Wars Story  —  Wat is jouw Guilty

Pleasure Film? Laat het ons weten!

Cobra Kai  –  I, Tonya