Feest in Dorp van de Ronde Herzele

Dorp Van De Ronde-289-passage profs

Herzele, 27/02/2018 – Herzele laat als Dorp van de Ronde van Vlaanderen niets aan het toeval over en maakt zich net zoals vorig jaar op voor een grandioos feest.

Gratis feest in het centrum!

Vorig jaar lokten de festiviteiten maar liefst 2.500 fans naar het centrum. In een poging dat aantal op zijn minst te herhalen heeft het gemeentebestuur ook dit jaar gezorgd voor een gevarieerd programma.

  • Rondedorp  aan de Kerkstraat: twee grote schermen voor live-uitzending, drank- en eetstanden, bewaakte fietsenparking, kermis en ook de vorige jaar zeer succesvolle  Radio Star Live on Tour  is opnieuw van de partij.
  • Paaseierenzoektocht  van de jeugddienst en de jeugdraad
  • Kidsrit met fietsbehendigheidsparcours  van de sportdienst, de Vlaamse Wielerschool en WTC Unitas

Profs én toppers van morgen aan het werk zien?

Afspraak 1 april (geen grap). Indien de profrenners het snelste tijdschema respecteren rijden ze stipt om 12u20 Herzele binnen via de Ressegemstraat. Vervolgens de Peperstraat, de Kerkstraat, de Burg. Matthysstraat en Oudendries. Herzele verlaten doen de renners via de Hoogstraat. Ook de toppers van morgen kan je in Herzele aan het werk zien. De 50ste editie van de Ronde van Vlaanderen voor Junioren passeert én finisht in de Kerskstraat in Herzele.

Voorafgaand: Expo rond pelotonjargon

In de aanloop naar de grote dag, van 20 tot en met 21 maart loopt er in de foyer van De Wattenfabriek een gratis  expo rond pelotonjargon. Termen als  chasse patate,  linkadoor  en  op zijn tandvlees zitten  worden er uitgelegd aan de hand van quotes, foto’s en cartoons.

Meer info?

Check  www.herzele.be

Zo was het vorig jaar…

X