Zilver voor Jolien D’hoore op WK baanwielrennen in Apeldoorn

 

image004 (1)Zwalm, 01/03/2018 –  Op de eerste dag van het WK baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn heeft onze land- en streekgenote Jolien D’hoore meteen een zilveren medaille behaald in de scratch.

Een wedstrijd die verreden wordt over 10 km of 40 rondjes van 250 meter. De regels zijn simpel: de eerste die over de aankomstlijn komt wint deze wedstrijd. De 27-jarige D’hoore uit Dikkele (Zwalm) startte ietwat met een afwachtende houding en probeerde haar krachten te sparen. Een kwartet nam eerst wat afstand maar halfkoers kwam alles terug samen. Met nog 10 ronden voor de boeg kon de Ierse Gurley een halve ronde voorsprong nemen. Een Oostenrijkse reed het gat dicht en aldus kregen we 2 leiders. De Nederlandse Kirstin Wild dichtte de kloof op amper 5 ronden van het einde en toonde zich uiteindelijk de sterktse voor onze landgenote die de rest van het peleton kon vloeren en zo haar zilveren medaille kon vastleggen. Na brons in Hong-Kong vorig jaar, nu dus zilver voor Jolien in de scratch. Een mooie start van dit WK. Komende zaterdag krijgt Jolien een nieuwe kans op goud in de ploegkoers waar ze normaal gezien samen met Lotte Kopecky zal rijden. Op zondag start ze dan ook nog in de puntenkoers. Je kan alles volgen op Livestream van Sporza en af en toe ook op Canvas.

Erwin De Clercq (foto’s  Marc Van Hecke)

image004