Repair Café in Oosterzele: stop de weggooidrift!

DDL oosterzele repair cafe (2)

Oosterzele, 01/03/2018 – Op zaterdag 10 maart vanaf 10 u tot 16 u wordt in het GILO opnieuw een ‘Repair Café’ georganiseerd. Je krijgt dankzij de FV Repair Café Oosterzele’ een unieke kans om uw defecte toestellen te laten repareren. Iedereen is welkom. GRATIS is helemaal in. ( R 17, foto DDL).

Allerlei spullen waar eigenlijk niet veel mis mee is en die nog gerepareerd kunnen worden, worden zo maar afgedankt. Zonde, eigenlijk. Het idee is simpel: vrijwilligers (de vereniging zoekt nog altijd extra fiksers) helpen kapotte spullen repareren van mensen die dat zelf niet kunnen of het gereedschap niet in huis hebben. Maar wie geen spullen heeft om te laten herstellen mag ook naar het café komen voor een kopje koffie, biertje, frisdrank,…of een praatje. Het eerste Repair Café in Oosterzele vond plaats op 7 maart 2015. Het idee ontstond binnen het bestuur van KWB Oosterzele. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op de sporen te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen ook het bewustzijn. Omdat mensen met eigen ogen zien, hoe reparateurs te werk gaan, en zien dat veel spullen een nieuw leven krijgen. Stop de weggooidrift. Verminder de gigantische afvalberg. We vergeten dat we geen onuitputtelijke bron hebben aan grondstoffen. Repareren is een manier om daar iets aan te doen. We gooien té veel weg en doen dat té gemakkelijk.
Ronduit een mooi initiatief van FV Repair Café Oosterzele dat repareren promoot als alternatief voor klakkeloos weggooien én reparatiekennis wil behouden. Repair Café is een heel positieve tendens die in Oosterzele graag ondersteunt wordt. De ‘fiksers’ hopen op een mooie opkomst. Maar er zijn ook nog vaardige handen nodig.
Praktisch
Graag fikser worden of meer weten over Repair Café? Info: Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85, ivan.vandesijpe@skynet.be.
Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X