Repair Caf é in Oosterzele: stop de weggooidrift!

DDL oosterzele repair cafe (2)

Oosterzele, 01/03/2018 – Op zaterdag 10 maart vanaf 10 u tot 16 u wordt in het GILO  opnieuw een ‘Repair Caf é’ georganiseerd. Je krijgt dankzij de FV Repair Caf é Oosterzele’ een unieke kans om uw defecte toestellen te laten repareren. Iedereen is welkom. GRATIS is helemaal in. ( R 17, foto DDL).

Allerlei spullen waar eigenlijk niet veel mis mee is en die nog gerepareerd kunnen worden, worden zo maar afgedankt. Zonde, eigenlijk. Het idee is simpel: vrijwilligers (de vereniging zoekt nog altijd extra fiksers) helpen kapotte spullen repareren van mensen die dat zelf niet kunnen of het gereedschap niet in huis hebben. Maar wie geen spullen heeft om te laten herstellen mag ook naar het caf é komen voor een kopje koffie, biertje, frisdrank,…of een praatje. Het eerste Repair Caf é in Oosterzele vond plaats op 7 maart 2015. Het idee ontstond binnen het bestuur van KWB Oosterzele. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op de sporen te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen ook het bewustzijn. Omdat mensen met eigen ogen zien, hoe reparateurs te werk gaan, en zien dat veel spullen een nieuw leven krijgen. Stop de weggooidrift. Verminder de gigantische afvalberg. We vergeten dat we geen onuitputtelijke bron hebben aan grondstoffen. Repareren is een manier om daar iets aan te doen. We gooien t é veel weg en doen dat t é gemakkelijk.
Ronduit een mooi initiatief van FV Repair Caf é Oosterzele dat repareren promoot als alternatief voor klakkeloos weggooien én reparatiekennis wil behouden. Repair Caf é is een heel positieve tendens die in Oosterzele graag ondersteunt wordt. De ‘fiksers’ hopen op een mooie opkomst. Maar er zijn ook nog vaardige handen nodig.
Praktisch
Graag fikser worden of meer weten over Repair Caf é? Info: Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85,  ivan.vandesijpe@skynet.be.
Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle