Phishing mails steeds dreigender

image006

Algemeen, 08/03/2018 – De afgelopen weken zijn aanvallen op computers sterk toegenomen. De meest gebruikte manieren om uw computer te besmetten zijn de zogenaamde phishing-aanvallen, waarbij een aanvaller schadelijke programma ´s via mail probeert te installeren.

De mails komen van adressen die bekend lijken, maar waarbij een of meer letters gewijzigd zijn. De berichten bevatten links die u naar een frauduleuze website doorsturen, hetzij illegale programma’s installeren.

Wat vaak voorkomt:

– Een bevel om snel te reageren
– Bedreigingen over ernstige juridische of financi ële gevolgen
– Een link

De afzender van een phishing e-mail zal bijvoorbeeld vragen naar uw persoonlijke gegevens via e-mail of op een website. Doe dat nooit, zelfs als de e-mail echt lijkt te zijn en afkomstig lijkt van een offici ële instantie. Geen enkel legitiem bedrijf zal ooit vragen naar uw login en wachtwoord.