Zottegemse super-senior krijgt tentoonstelling

IMG_8607

Zottegem, 20/03/2018 –  In Zottegem kan je sinds vorige week de tentoonstelling ‘Langer genieten’ bezoeken. “Via inspirerende getuigenissen van tien fitte senioren uit de Vlaamse Ardennen willen we met deze tentoonstelling andere senioren informeren over het belang van gezond ouder worden,” laat schepen voor Sociale Zaken, Kurt De Loor, weten.

In Zottegem werd Supersenior Monique Van de Walle (74) geselecteerd.    “Als je ouder wordt, kom je voor nieuwe uitdagingen te staan. Je gaat op pensioen, wordt oma of opa en zo af en toe wil het lichaam niet meer zo goed mee. Iedereen wil natuurlijk graag gezond oud worden,” zegt Kurt De Loor. “Zorg dragen voor jezelf betekent dat je langer kan genieten van een gezond en onbezorgd leven. Langer genieten is bijvoorbeeld… gezond eten, matigen met alcohol, actiever leven, kanker vroeg opsporen, vallen voorkomen, gezonde lucht in huis, de juiste zorg krijgen en niet in het minst ook praten over problemen. Kortom, langer genieten is zorg dragen voor je fysieke én je geestelijke gezondheid.”

“In Zottegem vinden wij het superbelangrijk om zorg te dragen voor de gezondheid en het welzijn van onze senioren. Daarom hebben wij de afgelopen 2 jaar ingezet op de regionale campagne ‘Langer Genieten Is…’. We maakten onze inwoners wegwijs in een gezonde levensstijl. Je bent nooit te oud om te leren. Ook Zottegem heeft het engagement ondertekend om te streven naar een gezonde gemeente waar onze senioren zo lang mogelijk in hun eigen huis en gemeente kunnen blijven genieten.”

Samen met 10 gemeenten uit de Vlaamse Ardennen werd de tentoonstelling ‘Langer Genieten’ ontwikkeld. 10 Supersenioren uit de Vlaamse Ardennen laten er weten hoe zij er in slagen om fit te blijven. Zottegemse Supersenior Monique (74) laat er alvast geen misverstand over bestaan. “Door goed voor jezelf te zorgen en voor anderen en door gastvrij te zijn blijf ik gezond en fit, zowel fysiek als in mijn hoofd. Ik kan het aan iedereen aanraden!”

Praktisch

De tentoonstelling is te bezichtigen in het lokaal dienstencentrum Egmont (Arthur Gevaertlaan) tot 1 april. Toegang is gratis.

X