Autoverkoop stagneert. Dacia-wagens populair

Dacia

Algemeen, 06/04/2018 –  In het eerste trimester van 2018 bereikte de autoverkoop ongeveer dezelfde verkoopcijfers als in het eerste trimester van 2017.

Dit jaar werden in het eerste trimester nog 848 wagens meer verkocht dan in 2017.  Maar er zijn schommelingen en bepaalde merken noteren gevoelig lagere verkoopcijfers.  Andere merken kennen dan weer een fors hogere verkoop.  Zowel in het eerste trimester van 2018 als voor de maand maart is er achteruitgang voor BMW, Opel, Mercedes, Audi, Ford, Citro ën, Nissan  en Skoda.  Als we maart 2017 vergelijken met maart 2018, gaan ook VW, Renault en Volvo er op achteruit.

De absolute kampioen voor stijgende autoverkoop in maart 2018 is zonder twijfel Dacia, dat 37,85 % meer wagens verkocht dan in maart 2017.  Op jaarbasis doet dit goedkope maar zeer degelijk merk, het ook uitstekend met een meer verkoop van bijna 30 %.  Andere zeer goed verkopende merken zijn Seat en Mazda.  Ook Peugeot, Hyundai, Toyota, Fiat, Kia en Mini; zien zowel op maandniveau als op jaarbasis hun verkoop stijgen.

Freddy De Schuiteneer.