Marc De Temmerman volgt zichzelf op als koning bij ‘De Snijpaardkaarters’


Koninklijke kaartmaatschappij ‘De Snijpaardkaarters’ heeft een turbulent kaartjaar achter de rug.

Eind december gingen de deuren van ons vertrouwd lokaal toe. De grote vraag die iedereen zich stelde wat zou er met de kaarting gebeuren. Gingen we verder maar dan in een andere lokaal? Waar? Stoppen we er ook mee? Veel vragen waar niet direct een antwoord kon op gegeven worden.;Onze kaartmaatschappij, die dan ook nog de titel Koninklijk mag dragen, en dus reeds meer dan 50 jaar bestaat, zomaar ten grave dragen, zou wel zeer jammer zijn. Een voorstel van onze erevoorzitter Luc. Patriek   van de Zoete Zonde bleek uiteindelijk onze redder in nood te zijn. Hij was bereid om ons 2 maanden te helpen door zijn ‘Zoete Zonde’ als tijdelijk lokaal ter beschikking te stellen.

Zo kreeg de kaarting over het volledige seizoen 2017-2018 toch nog een koning. Marc De Temmerman volgt zichzelf op als koning en wel met 160 punten. De prins werd uiteindelijk, na een grondige studie en herrekening van de punten, Marnic Hebbelinck met 153 punten en 8x gewonnen, op de voet gevolgd door Paul Plehier, eveneens 153 punten maar hij won echter maar 7 X. Dit jaar is de eer weggelegd voor Michel Labeau met 124 punten.