Con Animo verovert alle harten


In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke hebben de muziekliefhebbers een ronduit schitterend Lenteconcert gezien van de Koninklijke Harmonie Con Animo. Een concert op hoog niveau. Een in het oog springende scenografie.

Voorzitter Pieter Vermassen, het bestuur van de harmonie, dirigent Bart Van Der Strieckt, presentator Dirk Haenebalcke, en de 65 muzikanten mogen tevreden terugblikken op het Lenteconcert. Ronduit zalig. Met solist Ward Bijttebier en Klaartje Lenssens kreeg het concert een extra element dat dit hemels avondje lang zal beklijven. Wat Ward op trombone en Klaartje op saxofoon klaarspelen slaat alles. Indrukwekkend. Dat Ward en Klaartje met hart en ziel spelen, straalt er vanaf. Het publiek bedankte met een stormachtig applaus. Energie die zichtbaar wordt. Well done, Ward en Klaartje. Ze wisten straf te verrassen. We mogen ook best fier zijn op onze bloedeigen harmonie Con Animo. Al bij het eerste nummer Dichter und Bauer (Frans von Supp é) was het publiek onder de indruk. Een droomstart. Snel is duidelijk dat het publiek een fantastisch avondje wacht. Opvallend veel mooi jong volk op het podium, de jongste muzikante is amper 10 jaar. De toekomst oogt mooi voor de harmonie Con Animo. Voor de pauze volgen nog Jericho, Oblivion, Rhapsodie for Trombone (met Ward Bijttebier in the picture), en William Blueheart March. Con Animo veroverde ook na de pauze alle harten met Utopia, Pierrot (soliste Klaartje Lenssens vol overgave, een brok dynamiet, klasse, perfectionistisch), This Majestic Land, Glenn Miller Medley, Hard Beat en Caravan.
Ward en Klaartje schitteren
Ward Bijttebier en soliste Klaartje Lenssens haalden werkelijk alles uit de kast, ze hadden niet veel nodig om het heel aandachtig publiek bij het nekvel te grijpen. Muisstil in GC De Kluize. Ward Bijttebier begon met trombone op tienjarige leeftijd. Hij speelde bij verschillende orkesten waaronder de Koninklijke Muziekvereniging Sint — Cecilia Vichte, Brassband Leieland en het Gents Universitair Symfonisch Orkest. In april stapte hij in het huwelijksbootje met hoboïste Laurine Peeters. Met muziek door het leven.
Klaartje Lenssens zette haar eerste muzikale stappen in de muziekschool van Gentbrugge. Ze wisselde na twee jaar de klarinet in voor saxofoon. De muzikaliteit zit duidelijk in de genen. Klaartje speelde ook nog piano en slagwerk. Familieleden spelen of speelden bij de Harmonie Con Animo. In haar vrije tijd is de muziek nooit veraf, ze bezoekt geregeld concerten en festivals.
Con Animo speelde op een hoog niveau en legt de lat elk jaar hoger. Misschien moet Con Animo eens meedingen in de talentenjacht Belgium’s Got Talent (VTM). Zeker weten, de harmonie Con Animo zou hoge ogen gooien. Te oordelen naar de positieve reacties die het concert terecht kreeg, heeft iedereen ademloos genoten. De muziekliefhebbers aangenaam verrassen, daar is de Koninklijke Harmonie Con Animo alweer maar eens met verve in geslaagd. Het publiek bleef kijken, luisteren en genieten van het Lenteconcert. Het publiek bleef in de ban van het concert, gepolijst, evenwichtig en mooi uitgebouwd in twee blokken. Perfect opgebouwd. Het is duidelijk, de muzikanten hebben een groot hart voor ‘hun’ muziekvereniging Con Animo. Een tomeloze inzet voor muziek. Met Bart Van Der Strieckt heeft Con Animo d é gedroomde dirigent in huis. Presentator Dirk Haenebalcke zorgde nog maar eens voor uitstekende bindteksten. In een mum van tijd wist Con Animo het publiek voor zich te winnen. Voorzitter Pieter Vermassen en Karel De Clercq hadden woorden van dank voor de muzikanten, dirigent Bart Van Der Strieckt en presentator Dirk Haenebalcke. In het Lenteconcert is men getuige van de ambitie en het doorzettingsvermogen, de inspanningen die de Harmonie Con Animo zich getroost om van elk concert een sterke voorstelling te maken. Het Lenteconcert werd terecht bekroond met een stormachtig applaus.               Reporter 17