Beiaard-tip: Andr é Brasseur & band zaterdag in CC Zoetegem!

De comeback van Andr é Brasseur is één van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Brasseur brengt anderhalf uur stomende jazz en funk met vijf jonge(re) en begeesterde muzikanten die ook fans zijn. Spelplezier waar geen mens op kan blijven stilzitten.

Andr é Brasseur is een absolute topper. De Hammondvirtuoos heeft een wereldhit op zijn naam staan. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios. De maker van de instrumentale monsterhit ‘Early Bird’ is bijna 77, maar heeft nog niets aan panache ingeboet. In september 2016 vraagt Studio Brussel of Brasseur een nummer wil coveren. Het is de nummer één van The Greatest Switch, de jaarlijkse lijst met de beste dansplaten. Andr é zet Universal Nation van de Belg Push helemaal naar zijn hand. De nieuwe versie wordt grijsgedraaid op Studio Brussel en Radio 1 en is een knaller tijden de liveoptredens. Toch is hij een cultheld. En dat is deels zijn eigen fout. Brasseur investeert het geld van zijn million seller ‘Early Bird’ (1965) in twee danstenten. Die draaien zo goed en eisen zoveel tijd op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten.

Zijn straffe, instrumentale nummers trekken in zijn plaats heel Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren 80 ziet hij zijn vergissing in en keert hij voltijds terug naar de muziek. Een grote carrière zit er op dat moment niet meer in. De man is bijna 77 vandaag en speelt nog een paar keer per week in een restaurant in Namen. Solo. Hij geniet ondertussen, zonder dat hij dat goed beseft, een cultstatus. De platen van weleer worden internationaal gezocht door een zeer gevarieerd publiek.

Aan zijn zijde: Dirk Jans (drums), Ben Van Camp (gitaar) en Ben Brunin (bas), Jo Hermans (trompet) en Wietse Meys (sax). Jans is de drummer van De Mens, de Bennen zaten ook bij Isolde et Les Bens en de blazers hoor je overal waar kwaliteit wordt verwacht. Belpopkenner Jan Delvaux vertelt vooraf zijn fascinerende levensverhaal

Tickets: €28/€25 (-26/+60)

De Standaard (*****): “Zelden zo’n grote verscheidenheid aan mensen zo blij gezien als in dit concert, maar het mooist was de kamerbrede glimlach van Brasseur zelf.”

Focus Knack (****): “Andr é Brasseur genoot zichtbaar van iedere seconde. “Je suis sûr qu’on se reverra”, riep hij tot afscheid. “En tous cas, je vous aime”. That’s the spirit, Andr é. De liefde en het respect waren trouwens wederzijds.”

Het Nieuwsblad: “De keizer van het orgel mocht zelfs over de tijd gaan die hij normaal had. Zijn glimlach werd er alleen maar groter van, net als die van ons. Andr é! Andr é!”

Voor meer info: Blues@skynet.be – Tickets via www.cczoetegem.be