De Koninklijke Harmonie ‘Voor God en Vaderland’-Bottelare viert dit jaar haar 110-jarig bestaan


Exact 110 jaar geleden, in 1908 dus, werd in het kleine Bottelare een muziekvereniging ‘Voor God en Vaderland’ opgericht.

Nu, 110 jaar later, draagt deze vereniging reeds lang de eretitel ‘Koninklijk’ en is ze, ondanks haar leeftijd springlevend en speelt ze nog steeds, zoals de voorbije 110 jaar, een toonaangevende rol in het sociaal weefsel van het Bottelaars verenigingsleven. En ondanks het feit dat de harmonie inmiddels tot het lokaal erfgoed is gaan behoren, vervult ze nog steeds een eigentijdse rol en streeft ze nog steeds een nobel doel na: het samenbrengen van mensen, ongeacht leeftijd, geslacht, opleiding,…. rond een belangrijke culturele component zijnde ‘muziek’.

 

Er zijn vanzelfsprekend niet enkel de wekelijkse repetities in het lokaal ‘de Patrokring’, er zijn ook de regelmatige wandelconcerten om de kermissen van Bottelare en buurdorpen Melsen, Munte en Schelderode op te vrolijken, er zijn de ‘zittende’ (openlucht)concerten ter gelegenheid van o.a. de ‘Bottelare Swingt’-feesten, er is de vaderlandse opluistering van de 11-novemberviering, er is een jaarlijks kerkconcert in de parochiekerk, er is de opluistering van de eredienst van patroonheilige St.-Cecilia en het daaraan gekoppeld Ceciliafeest(maal) waarop verdienstelijke leden worden vereremerkt,…. en nog zoveel meer!

 

Vanzelfsprekend kost koken geld en een muziekvereniging financieel gezond houden is geen sinecure. Om die reden gaven we de laatste jaren , naast een zomerbarbecue, ook felge-smaakte concerten met bekend Vlaams zangtalent zoals Barbara Dex, Free Souffriau…..

Dit jaar, ter gelegenheid van ons 110-jarig bestaan, organiseren we een jubileumconcert met Günther Neefs op 18 mei om 20u in de kerk van Bottelare. Bovendien zijn dergelijke evenementen voor onze muzikanten steevast een uitdaging en een stimulans, want dichter bij een bekende zanger(es) kom je zelden te staan! Kaarten voor het jubileumconcert kosten 20 EUR in voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij de muzikanten en bestuursleden of telefonisch o.m. bij Luc Van de Kerckhove (0478 729786) of Koen Lemmens (0478 401612).

X