Veerle Malschaert vonkt en spettert


Na afloop was iedereen het eens, stand-up comedian Veerle Malschaert loste de hoge verwachtingen in. Tot groot genoegen van Femma Oosterzele en het Kluize-team. Het was heerlijk om ‘wervelwind’ Veerle Malschaert aan het werk te zien. Sterk op dreef. ‘Boegbeeld’ werd een heel genietbare show. (R 17, foto’s DDL).

Veerle Malschaert én het publiek hadden er zin in. Meteen is er interactie. De sfeer was opperbest. Veerle stal de show. Het bleek alweer, stand-up comedy is niet voor doetjes. Het publiek bijna anderhalf uur entertainen is niet voor doetjes. In haar show Boegbeeld is er plaats voor LOL én COL (laugh en cry it out loud). De show doet je lachen, maar er is ook plaats voor pakkende levensverhalen. Als moeder van twee kinderen, viel de scheiding van haar man erg zwaar. Wie het ooit meemaakte, hoorde veel herkenbare dingen. Ze komt meer dan eens to the point. Het publiek genoot. Veerle Malschaert wekt sympathie op. Ze voert een heel originele onewoman show op. Passeren de revue: scheiding, verdriet, emoties, zoektocht naar troost, nieuwe vrienden, genieten, facebook, in duizend stukken uiteenvallen, Jezus Christus, psychologen, machteloosheid, lachen, pissen, flikken, verdwijning van zoontje Victor aan zee, piemel, verantwoordelijkheid, zot van haar kinderen, het ouderschap,…Comedy van de bovenste plank. Een hoge amusementswaarde. De stijl en het enthousiasme van Veerle Malschaert werken. Het optreden sloeg aan. Niemand die in de comfortabele Oosterzeelse cultuurtempel twijfelde aan het talent van Veerle Malschaert. Ze stak meermaals het vuur aan de lont van een op en top humoravond. Ze rijgt met verbazend gemak de items aan mekaar. Hilarisch. Ontoerend. Het zijn vooral de persoonsgebonden vertellingen die van Boegbeeld een fantastische ‘Veerle Malschaert’-show’ maken. Ze denkt wel na over het leven. Met trefzekere eenvoud. Ze heeft charisma. Ze wil een boegbeeld zijn, sterk maar ook kwetsbaar. Een voorstelling van Veerle Malschaert meepikken, is daarom alleen al één van uw zinvolle vrijetijdbestedingen. Grappig, verrassend, vond het publiek. Ze is direct op toerental. Veerle Malschaert bracht groteske anekdotes en confronterende eerlijkheid. Veel doordenkers. Met veel shots van haar visie op het (gezins)leven. Een te nemen of te laten attitude die haar niet misstaat. Een pluim voor de warme en stijlvolle ontvangst van Femma Oosterzele en het Kluize-team dat alweer een schitterend cultuurseizoen organiseerde.           Reporter 17.