Uitermate lekker – KOPAF

“Wij dagen elkaar graag uit met nieuwe idee ën en initiatieven. De sterkte van een groep zoals Rotary Zottegem is dat we elkaar die kansen geven. “ zei Marnic De Clercq, oud voorzitter van Rotary Zottegem nog begin deze week in De Beiaard naar aanleiding van het plaatsen van de Spiegeltent op de Markt in Zottegem. Zo namen Luc De Clercq, Kurt Vandemeulebroucke, Eric Glorieus, Wim De Smet en Chris Matthijs, ook leden bij deze club, het initiatief om een bier te brouwen.

We spraken met initiatiefnemer Kurt Vandemeulebroucke over dit project. “We zijn gezegend met een bio ingenieur in onze groep; Luc De Clercq heeft de professionele knowhow om een bier te brouwen en wist perfect naar welke ingredi ënten op zoek te gaan. We wilden een uniek bier brouwen dat niet alleen lekker is maar tevens   samengesteld wordt met uitsluitend natuurlijke producten. Daar was een brouwerij voor nodig die aan onze eisen voldeed en die vonden we in Mater (Oudenaarde), namelijk Brouwerij Smisje. Terwijl Luc zich vooral bezig hield met samenstellen van het recept, hielden wij ons bezig met het uitwerken van een financieel plan. We lieten een leuk etiket ontwerpen, zorgden voor bijpassende bedrukte glazen en uiteraard een actieplan om dit bier aan de man te brengen.” aldus Kurt.

Het bier kreeg de leuke naam KopAf en het vereist weinig fantasie om de link met de onthoofde Lamoraal te zien in dit Egmont-jaar. KopAf is een amberkleurig bier van hoge gisting, een manier van gisten die gebruikt wordt bij het brouwen van bier, waarbij de gist boven op de suikerrijke waterige oplossing blijft drijven met nagisting in de fles. Het biertje zelf oogt mooi door de felle amber kleur en heeft een licht dry hopping smaakje gepaard met een licht zoete touch wat het aangenaam degusteren maakt voor zowel een mannelijk als vrouwelijk publiek. Als men dan weet dat de opbrengst van dit biertje naar lokale goede doelen gaat dan smaakt het nog lekkerder. Bij De Beiaard hebben we alvast genoten van dit brouwsel en Kurt heeft daarenboven nog goed nieuws voor ons. “Wij hebben de smaak van het brouwen zodanig te pakken dat we tegen de kerst willen uitpakken met een donkerkleurige variant van onze KopAf”. aldus Kurt.

Bier etiket KOPAF. Ontwerp: barbie.mcninja@gmail.com
Bier KOPAF Promo
X