Van vrijdag 18 tot en met woensdag 23 mei Sinksenkermis


Het Sinksencomit é, onder de leiding van voorzitter Wim Magerman, heeft er zin in en is er van overtuigd dat het een goede editie wordt van de Sinksenkermis. Belangrijk is dat iedereen eens komt afgezakt en zich goed amuseert en dat de sfeer en de geest van de eeuwenoude Sinksenkermis in Oosterzele behouden blijft. ( R 17, foto’s DDL).

De sfeer op de eerste grote kermis in de fusiegemeente is authentiek. Daarom zakt men vooral af naar Oosterzele. Zoiets is moeilijk uit te leggen aan mensen die nog nooit op de Sinksenkermis waren. Geen supersterren, wel uitstekende en vlotte coverbands, genietbare fuiven, ambiance, vier wielerwedstrijden (Oosterzele, de wielergemeente bij uitstek!), rommelmarkt, vuurwerk, avondmarkt, animatie, kermisreceptie, eten en drinken,…en zo veel meer. In de caf és, feesttent Con Animo, op de terrassen blinkende glazen en hartelijke bediening. Rasechte Oosterzelenaars, doorwinterde feestnummers en nachtraven smullen daarvan. De Sinksenkermis torst een volks imago, en doet dat met veel bakken bier en veel ambiance.
Het Sinksencomit é garandeert u een ontspannende zesdaagse. Wie de Sinksenkermis ooit bezocht, weet dat er na de vele optredens tal van pareltjes worden aangeboden. Waan je vanaf vrijdag 18 mei tot en met woensdag 23 mei in de zevende hemel. Er zijn redenen genoeg om u in de Oosterzeelse Sinksenkermis te storten. Hoewel het religieuze karakter (kermis is afgeleid van Kerkmisse!) vandaag naar de achtergrond is verdwenen, gaat het in Oosterzele toch nog om een gemeentefeest. Bij de Sinksenkermis wordt de ganse gemeenschap betrokken. Sinksenkermis is een plek waar alle rangen, standen, gezindheden, jong, minder jong, eeuwig jong blijvenden,…naast elkaar lopen. De Sinksenkermis verbindt mensen. Je merkt het ook in de fusiegemeente, het oplevend fenomeen van de dorpskermis in (Bruisend) Balegem, Scheldewindeke (de Groenbuiken leveren prachtig werk), Gijzenzele (een parel), Moortsele en Landskouter. Een cultureel erfgoed. Wie volksamusement zoekt, zal zijn gading vinden in Oosterzele. Er is ontspanning naar ieders meug. Het allerbelangrijkste, beste feestgangers, dat u zich tijdens de Sinksenkermis 2018 eens goed laat gaan. Meedeinen, meezingen en meevieren. Het zal bruisen op Sinksenkermis. Kermisfanaten en muziekliefhebbers kunnen dagenlang uit de bol gaan. Iedereen is welkom op de Sinksenkermis.                                               Reporter 17