VIDEO: Wolkbreuk herleidt Sint-Lievens-Houtem tot rampgebied

Gisteravond werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Sint-Lievens-Houtem. Na de wolkbreuk en de hevige regenval omstreeks 19u30 ontwikkelden zich modderstromen richting centrum, afkomstig van hoger geleden bieden.

Op nog geen half uur tijd stonden verschillende centrumstraten blank en kreeg ook de markt het hard te verduren. Het centrum werd afgesloten voor alle verkeer. Na afkondiging van het gemeentelijk rampenplan om 20u00 werden de hulpacties gecoördineerd vanuit het crisiscentrum in het gemeentehuis en kwamen brandweerploegen van naburige korpsen ter hulp. Erosie ligt aan de basis van het probleem, daarnaast was de wolkbreuk een van de ergste ooit in Houtem. Burgemeester Lieven Latoir laat in een reactie weten dat de situatie grondig ge ëvalueerd zal worden, met het oog op eventuele extra maatregelen die een ramp zoals gisterenavond in de toekomst kunnen vermijden.

Lees meer via de links hieronder

Het Nieuwsblad

Centrum getroffen door modderstroom na plotse, hevige regenbui

Het Laatste Nieuws

Rampenplan in actie na wolkbreuk