Julien Van Den Brande toont zijn snelle benen in Oosterzele. (woe 23 mei 2018)


Op de afsluitende wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en beloften van de Sinksen kermis kwamen er 120 renners een rugnummer afhalen. Heel wat renners hadden hun zinnen gezet op deze midweek wedstrijd.

Na vijf ronden wedstrijd zonderden zich drie renners af: Florent Breve, Mathias Lefeber en Hans Becking. Dit trio kreeg even later het gezelschap van veldrijder Vincent Bastaens, Haverals Lars, Ayco Bastiaens en Steven Van Hyfte. Deze laatste moest al vrij vlug de rol lossen. Een zestal bleef dus over en kon een maximale voorsprong van 50 sec bij elkaar fietsen. Door toedoen van het VDM Van Durme Michiels-Trawobo cycling team bleef de voorsprong echter vooral schommelen tussen de 20 en 30 sec. Met nog een vijftal ronden voor de boeg moest ook Lefeber vooraan de rol lossen en dit vooral door het hoge tempo dat Vincent Bastaens aan het ontwikkelen was. Diezelfde Bastaens ging er op drie ronden vandoor samen met Ayco Bastiaens. Dit duo werkte voorbeeldig samen en bij het ingaan van de allerlaatste ronde hadden ze nog een boni van 22 sec op een jagend peleton. Iedereen dacht dat dit tweetal nog wel net uit de greep van het peleton zou kunnen blijven. Maar niets was minder waar. In de slotkilometer  werden ze toch nog gegrepen en stevenden we dus af op een massaspurt. De lokale sponsor Van Durme was al aan het uitkijken naar zijn poulain: Benjamin Verraes, maar het was de jonge Julien Van Den Brande die iedereen het nakijken gaf. Hij won nog overtuigend voor de Brit Oliver Moons en Tijs Delbaere. Verraes zat wat ingesloten en werd uiteindelijk zesde. Voor Van Den Brande was het al de negende overwinning van het seizoen. “Ik voelde me vandaag echt niet zo goed. Het draaide in het begin vierkant, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam ik er beetje bij beetje door, met deze spurtoverwinning nog als onverwacht resultaat.” (Erwin De Clercq)

Uitslag:

1 Van Den Brande Julien

2 Moors Oliver (GBR)

3 Delbaere Tijs

4 Oerlemans Tom

5 Verhulst Pauwel

6 Verraes Benjamin

7 Neirynck Kevin

8 Donie Birger

9 Volkaert Jonad

10 Marin Glenn