Zondagsreserven Tenstar Melle bevestigen met top-5 notering

Tenstar Melle sloot het seizoen in stijl af met een 7-0 zege tegen Laarne-Kalken en legde zo beslag op de vijfde plaats. Het werd een seizoen met obstakels, maar door een sterk slotakkoord (vijf zeges in zes wedstrijden) werd het vooropgestelde doel alsnog bereikt. Coach De Keukeleire had nog meer redenen om tevreden te zijn, want hij werd gehuldigd voor zijn 100ste competitiematch als coach van de zondagsreserven.

Daarin werden 70% van de punten behaald, wat een rijkere oogst is dan vier jaar geleden kon ingeschat worden. Het tussentijdse rapport oogt dan ook fraai met een titel, een derde en twee vijfde plaatsen.  Na het kampioenenjaar werd het seizoen 2017-2018 aangevat met een gedecimeerde kern en daar bovenop had de ploeg af te rekenen met een groot aantal (langdurige) blessures. In de loop van het seizoen werd deels gecorrigeerd door bijkomende spelers aan te trekken, maar toch was bijna wekelijks extramankracht nodig van de U21 en de beloften om de wedstrijdkern te vervolledigen. Zo traden in de huidige campagne maar liefst 34 spelers aan voor de zondagsreserven. Melle hield ondanks alles kranig stand in de subtop en kon, dankzij een ijzersterke finish, zelfs nog een aantal plaatsen stijgen in de klassering. Door Wichelen en Lochristi punten af te snoepen nam rood-wit ook de rol van scherprechter in de titelstrijd op zich. De oppergaai ging uiteindelijk meer dan verdiend naar Sinaai, dat zich over 30 wedstrijden de meest stabiele ploeg toonde.

Melle wil volgend seizoen in eerste instantie een ruimere kern uitbouwen om afwezigheden makkelijker te kunnen opvangen. Een aantal transfers zijn intussen reeds gerealiseerd. Ook het oefenprogramma, met als jaarlijkse hoogtepunt het teambuildingsweekend (dit keer in Kortrijk), krijgt stilaan vorm. De ploeg bouwde in de voorbije jaren een goede reputatie op, zowel op als naast het veld, en wil dit in de toekomst graag bestendigen. Sportief is het een doel om het mooie parcours van de voorbije jaren verder te zetten en met positief voetbal en uitgaande van de eigen kracht een nieuwe top-5 plaats in de wacht te slepen.