dav

Redactioneel : Verkeersonveiligheid in Sint-Maria-Oudenhove

De Faliestraat in Sint-Maria-Oudenhove krijgt aandacht in de pers, ook in De Beiaard. Bewoners verenigen zich en trekken aan de alarmbel.


Redactioneel :

Eigenlijk zou een gemeente niet moeten wachten tot burgers het verzet organiseren. Tegelijk: in het dorp zijn al opfrissingswerken bezig. Het kruispunt van de Faliestraat met de gewestweg werd al onder handen genomen. Ondertussen werkt de lokale overheid aan de renovatie van de dorpskern.

Het blijkt onvoldoende om van het dorp een veilige plek te maken!

Is er een globaal plan nodig? Ook die andere uitvalsweg, de Oudenhovestraat richting Sint.-Goriks is een gevaar voor de verkeersveiligheid, nog meer sinds het zicht in een smalle S-bocht werd ontnomen door nieuwbouw. Verderop durven bewoners nauwelijks nog hun auto op de rijweg plaatsen. Ook vanuit Brakel en de Berendries wordt het volgens inwoners steeds drukker, mogelijk door sluipverkeer.

De klachten van de dorpsbewoners tonen aan dat, ondanks de beperkte werken die bezig zijn, alle vier de toegangswegen (Brakelstraat, Oudenhovestraat, Faliestraat en Ten Eede) dringend aandacht nodig hebben. De gewestweg N462 loopt over de Brakelstraat en Ten Eede. De Faliestraat en de Oudenhovestraat zijn al meerdere jaren zeer gevaarlijke locaties voor zwakke weggebruikers èn voor omwonenden die er hun voertuigen parkeren.

Samenleving:

Als de wielerstad Zottegem van deelgemeente Sint.-Maria-Oudenhove (samen met Zottegem stad en Velzeke) een derde ondersteunde woonkern wil maken, dan zal ze een tand moeten bijsteken. Ook administratief wordt het tijd dat de inwoners niet meer tot in het verre Zottegem moeten rijden. Het gemeentebestuur ondersteunt immers de residentie van steeds meer oudere inwoners in deze deelgemeente.

Lees de artikels in Het Nieuwsblad en De Beiaard.