Burgemeester Brakel na nieuwe vandalenstreken: “Hier loopt crapuul rond”

Het centrum van Brakel blijft kreunen onder de vandalenstreken. Afgelopen weekend werd een raam van het gemeentelijk zwembad Posseidon ingegooid. Het geeft er alle schijn van dat de daders jongeren zijn. Vorige week werd een scholier in elkaar geslagen door een groepje jongeren op brommertjes.

Het lijstje met overlast en vandalenstreken is intussen zeer lang geworden. Zo werd het gemeentelijk domein De Rijdt al meermaals geviseerd en er werden al heel wat auto’s bekrast, bushokjes vernield en autobanden platgestoken. (toen nog) burgemeester Stefan Devleeschouwer loofde half april een beloning uit (pretparktickets) voor tip die naar de daders kon leiden. Nu vraagt waarnemend burgemeester  Marleen Gyselinck  aan inwoners om alles te melden en zoveel mogelijk klacht neer te leggen. “Hier loopt crapuul rond, er is duidelijk iets aan de hand met een deel van onze jeugd.” Ze heeft het ook over jongeren die racen op brommertjes. Dat wijst erop dat vermoed wordt dat de daders van de vandalenstreken jongeren zouden zijn.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via links hieronder

Vandalen blijven gemeente teisteren: na krassen in auto’s en kapotgestoken banden nu ook ramen zwembad ingeslagen

Vandalen teisteren gemeentelijk domein. Burgemeester looft beloning uit voor gouden tip

Vandalen slaan zoveelste slag in Brakel