Ontmoeting tussen twee bekende auteurs : Gunther Opdecam en Christophe Vekeman

De Beiaard was aanwezig bij de ontmoeting tussen twee woordkunstenaars tijdens het Jazz Zottegem weekend.

Gunther Opdecam signeerde er zijn nieuwste boek ‘Het Egmontmysterie‘.
Christophe Vekeman hield er een voorleessessie in open lucht.

 

Vekeman publiceerde al meerdere romans, een verhalenbundel, een essaybundel en een gedichtenbundel. Regelmatig schrijft hij voor De Morgen en was al te zien op Canvas. Hij staat bekend voor zijn mix tussen humor en pessimisme. In Nederland behoort hij tot een bekend schrijverscollectief. Hij is een groot fan van Bob Dylan.

Opdecam debuteerde met zijn spannende roman ‘Duivelsvoetstap‘ en bracht onlangs een vervolg uit met ‘Het Egmontmysterie‘. In beide verhalen is priv édetective Johan Van Kaster de hoofdfiguur. Opdecam laat in zijn verhalen bestaande mensen bij bosjes sneuvelen en alle verhaallijnen spelen zich af op gekende locaties.

In Zottegem durven velen ’s nachts al niet meer alleen op straat.

Opdecam is een duivels goed verteller. Het griezelige Duivelsvoetstap heeft ondertussen een tweede druk achter de rug en het even bloederige Egmontmysterie heeft de verkoop van het eerste boek al ge ëvenaard.

Is Opdecam bezig aan een trilogie?

Achter het kasteel van Lamoraal Egmont ontmoetten beide schrijvers mekaar.

 

Lees meer over Gunther Opdecam in De Beiaard.