Moortselenaar Benjamin Verraes is de nieuwe Belgische kampioen tijdrijden bij Elite z.c.


Hij had er echt naar toegeleefd en zijn droom werd werkelijkheid. De vele kilometers en uurtjes achter de brommer van zijn schoonvader Norbert, hebben duidelijk geen windeieren gelegd.

Benjamin Verraes uit Moortsele heeft zich in het West-Vlaamse Anzegem tot de nieuwe Belgische kampioen tijdrijden bij de elite zonder contract op de weg gekroond. De renner van het VDM Van Durme Michiels-Trawobo cycling team die reeds 12 overwinningen op zak had kwam aan de start als één van de favorieten en maakte die rol meer dan waar. Om 12.30 uur nam de eerste elite renner zonder contract de start. Deze jongens moesten twee ronden van 14 km afleggen op een zo goed als vlak parcours, maar waar toch enkele verradelijke stukken vals plat het verschil zouden maken. Verraes die als derde laatste aan de start kwam, startte met een 55×11 als grootste versnelling en had zijn wedstrijd duidelijk goed ingedeeld. Hij startte niet al te furieus maar kon zijn hoge tempo toch goed aanhouden. “De wind blies op de stroken waar het lichtjes omhoog ging volledig in het nadeel. Dat lag me zeer goed. Op de goed lopende stroken kon ik dan vol met de wind in de rug zelfs eens een max snelheid van 61 km/u halen,” aldus Benjamin.   Na 1 ronde had Verrraes een voorprong van anderhalve seconde op   de 2de beste tijd. Zijn tempo zakte niet meer en stelselmatig vergrootte zijn voorsprong. Met een gemiddelde snelheid van iets meer dan 47km/uur behaalde hij uiteindelijk de welverdiende titel met 23 sec. voorsprong op Sander Elen en met 27 sec. op Julien Van Den Brande die de derde podiumplaats in de wacht sleepte. (Erwin De Clercq)