Bijententoonstelling “To bee or not to bee” in Nederzwalm

In Europa is 84% van de landbouwgewassen afhankelijk van bestuivers. Zonder bijen dus geen diversiteit op ons bord of in de natuur. Om hun essenti ële rol te benadrukken, geven GoodPlanet Belgium, de gemeente Zwalm en Rotary Club Brakel-Zwalmvallei bestuivers en meer bepaald bijen de hoofdrol in deze expo.
Welke bijensoorten komen in Belgi ë voor? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de mens en de biodiversiteit? Hoe komt het dat ze vandaag de dag moeilijk overleven? En vooral: wat kunnen we  doen om de bijen te helpen? Fotograaf en stadsimker Dieter Telemans richtte zijn lens op tal van bijensoorten én op de helden die hen beschermen.

De expo praktisch

Gisteren zondag had de offici ële opening plaats. Er waren o.m. toespraken van Hendrik Eeckhout, de nieuwe voorzitter van Rotary  Brakel -Zwalmvallei, schepen Eric De Vriendt , minister Joke Schauvliege  en Jo Van Cauwenberge (directeur Goodplanet Belgium) .

 

De tentoonstelling volgt het wandelpad langs de Zwalmbeek. Het parcours is 600 meter lang en loopt door een prachtig stukje natuur en bos. Tot 2 september kan u de tentoonstelling gratis bezoeken. Een leerrijke ervaring voor jong en oud.

Adres: Parking Ter Biestmolen, Biestmolenstraat 18, 9630 Zwalm.