Persvoorstelling 76ste Grote Prijs Beeckman-De Caluw é

VZW Denderclub

Op de derde donderdag van de Ronde van Frankrijk staat op 19 juli 2018 de wielerwedstrijd “Beeckman-De Caluw é” in Ninove opnieuw fier te pronken op de wielerkalender. Met haar frivole 76 lentes trekt de wedstrijd opnieuw verder haar prille seniorenbestaan in, maar nog steeds is de organisatie VZW Denderclub als dusdanig jong en dynamisch van geest.

Een passende mix van ongeremde, spontane jeugdigheid gepaard gaande met de noodzakelijke ervaring van de “oude rotten” in de gelederen is het ideale recept om gestaag te blijven groeien in ons bestaan. Het ingeslagen (succesvolle) pad van de voorbije jaren wordt verder bewandeld en er wordt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden gezocht in een steeds veranderende wereld met nieuwe noodwendigheden en (onvoorziene) uitdagingen. Hindernissen zoals de infrastructurele werken van Auquafin voor de komende twee jaren zijn dan ook eerder een uitdaging dan een domper.

Pascal Carael die al 23 jaar het voorzitterschap voor zijn rekening neemt, mag op 21 juli eerstkomend het predicaat van Koninklijke titel gaan afhalen bij de Oost-Vlaamse Gouverneur Jan Briers.

Op donderdag  19 juli 2018 om 14 uur  zal het peloton zich op gang trekken op  de  Onderwijslaan te Ninove. Menig aantal renners zullen meedingen naar de overwinning en de zeemzoete smaak van succes op onze 76e editie. De renners kruiden de wedstrijd en zullen met certitude de Grote Prijs tot een succes maken voor de organisatie en wielerminnend Ninove. Wie kan zich dit jaar kronen tot opvolger van  Jonas Bokeloh, jong geweld uit Duitsland op het hoogste schavotje in 2017 ?

Als men de erelijst aanschouwt, wie wil er dan niet in de klikpedalen treden van Rik Van Looy, Walter Godefroot, Wilfried Peeters, Etienne De Wilde, Peter Van Petegem, Arnaud D émarre en menig andere eindlaureaten?