“Boost voor betaalbaar wonen in Zottegem”

Aan de Arthur Gevaertlaan worden momenteel 32 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd.

Het gaat om een woningblok met twee ëntwintig 2-slaapkamerappartementen en twee 1-slaapkamerappartementen en een woningblok met 8 sociale huurappartementen met elk 2 slaapkamers. “De Firma Elpers staat in voor de bouw van de appartementen, de oplevering is voorzien voor juli 2019”, licht schepen van Wonen, Kurt De Loor toe. “Na deze derde en laatste fase ligt het aantal sociale huurwoningen van het woonproject Tramstatie op een 100-tal en het aantal sociale koopwoningen op vier. Een grote meerwaarde om ervoor te zorgen dat wonen in onze Egmontstad betaalbaar blijft voor iedereen.  De woningen aan de Tramstatie zijn bovendien ideaal gelegen. Je woont vlakbij het centrum en ook de nabijheid van het OCMW en zijn dienstverlening zijn een extra troef. Na oplevering zal het aantal sociale huurwoningen in het woningproject in totaal op een 100-tal liggen en het aantal sociale koopwoningen op 4. Dat betekent een enorme boost voor betaalbaar wonen in onze stad.”