Haringeters feesten

Het Bruisend Balegemcomit é houdt zich ook op de negende editie aan de traditie: op woensdag 15 augustus is het pleintje naast de kerk exclusief voor de inwoners van Balegem gereserveerd. Bruisend Balegem voor en door de Balegemse haringeters (het koosnaampje voor de Balegemnaars. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Na de hoogmis (9 u 15) ter ere van Onze — Lieve — Vrouw, opgeluisterd door het Parochiaal Zangkoor, laten de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers er geen gras over groeien en worden de inwoners van Balegem extra verwend. Een receptie op zijn Balegems met jenever en haring. ‘Vetten haring laat maar komen, de ‘Van Damme’ laat maar stromen’. Bruisend Balegem, editie 2018, wordt officieel geopend door burgemeester Johan Van Durme. Tussendoor wordt het traditiegetrouw genieten van de ‘Streetband ‘t Klein Muziekstje’ uit Aertrijke. De receptie wordt aangeboden door stokerij Van Damme, Hof van Oranje en Salons De Zilverreiger. Een succesrecept. Geen enkele Balegemnaar mag dit missen, de authentieke Balegemse sfeer. Bruisend Balegem gaat er opnieuw iets gezelligs van maken. Met de ‘Balegemsen’ jenever en haring en het gloednieuwe Bruisend Balegemlied, gegarandeerd veel sfeer op het pleintje naast de kerk. De Balegemnaars doen nog maar eens hun koosnaam van haringeters en jeneverdrinkers alle eer aan. Een goede tip, breng na de receptie ook een bezoek aan de WOI — expo in de kerk. Een aanrader.
Eerste dorpsontbijt
Iedereen is welkom op de eerste editie van het dorpsontbijt dat plaats vindt op de parking van caf é De Watermolen. De Gezinsbond Balegem/Oosterzele schaart zich achter het nieuwe initiatief van Bruisend Balegem en biedt twee ontbijtmomenten aan om 8 u voor de vroege vogels en de lange slapers kunnen er terecht om 10 u. Deelnemen kost 9 euro, kinderen tot 13 jaar smullen tegen 6 euro en voor kinderen tot 3 jaar hoef je niets te betalen. Vooraf inschrijven (voor 11 augustus) is noodzakelijk via gezinsbond.balegem@proximus.be, of 0477 / 46 50 51 (Henky Martens) en vermeld het tijdstip: 8 u of 10 u.
Het duo LIZZ fleurt het dorpsontbijt op. Ze brengen sfeerliedjes, begeleid door piano en gitaar. Op hun repertoire onder meer Adèle, Amy Winehouse, Christina Aguilera, Ann Christy, Birdy,…maar ook Pointer Sisters, Marco Borsato, Stan Van Samang, en zo meer. Bruisend Balegem dankt van harte de Gezinsbond voor de prettige samenwerking. Iedereen is welkom. Een tip voor ex-Balegemnnaars, zak nog eens af naar uw ronduit schitterende dorp en kom mee genieten van het unieke muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel. Geloof ons, Bruisend Balegem zal op woensdag 15 augustus megagoed zijn.                       Reporter 17
X