Adrienne Smesman viert haar 100ste verjaardag in WZC Zonnehove.

Adrienne Smesman is geboren op 11 juli 1918 te Merelbeke Hundelgemse stw 385 als 3de  in een gezin van in totaal 6 kinderen. Ze groeide op samen met Agnes, Simonne, Adrienne, Gery, Gerard en Gery in de na oorlogsjaren van WO 1.

Adrienne was een bijzonder intelligent kind van het lste tot het 8ste  studiejaar telkens de 1ste van de klas en heeft daarvoor een speciale prijs gekregen. Toch is ze vanaf haar 14 jaar gaan werken in een naaiatelier te Merelbeke.

Nadat het atelier sloot heeft ze dagelijks de maatkledij en textiel voor het huis Sonneville verzorgd.

Op 25 jarige teeftijd gehuwd met Andr é Leliaert en verhuisd naar Munte in het ouderlijk huis van haar echtgenoot en inwonende ouders. Tot vorig jaar woonde ze nog zelfstandig, want haar echtgenoot is gestorven toen ze 67 jaar. Haar inwonende schoonouders en ook haar vader heeft ze de laatste weken van zijn leven verzorgd.

Met haar vakkennis, vaardigheid en perfectionisme heeft ze niet enkel haar talenten professioneel kunnen ontwikkelen maar heeft ze ook na haar pensionering voor familie, vrienden en kennissen verstelwerk uitgevoerd zelfs tot aan haar verhuis naar haar huidig verblijf vorig jaar op 99 jarige leeftijd.

Een grote vreugde in haar leven was de komst van haar Oostenrijkse pleegdochter Ann die nog geregeld naar Belgi ë komt.