Persoon van de Week: Stijn De Bruycker van Project Stisa

VZW Project Stisa is opgericht door Zottegemnaar Stijn De Bruycker, acht jaar geleden. STISA organiseert verschillende acties met het doel zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met het ingezamelde geld koopt STISA nieuw speelgoed ten voordele van zwaar zieke, gehospitaliseerde kinderen.

“Eenmaal per jaar in december, bezoeken wij een hospitaal of instelling”, klinkt het bij medewerkster Brigitte Matthys. Zij droeg Stijn voor als Beiaard Persoon van de Week. “Met de steun en hulp van onze peter Lorenzo Staelens en onze meter Kelly Pfaff, alsook heel wat BV zoals Urbanus, Topchef Peter De Clercq, schrijver en politiecommissaris Christian De Coninck, Alberto (Samson), zanger David Vandyck, zangeres Jamilla Baidou en nog vele anderen, delen we het nieuw speelgoed uit, en maken er een gezellige namiddag van, voor zowel de kinderen, de ouders, alsook het verzorgend personeel. De glimlach op het gezicht van de kinderen, heeft geen prijs en  heeft al  heel wat traantjes doen lopen, zowel bij de ouders, BV, verzorgend personeel, maar ook bij de leden van STISA. Het is voor ons een immens en hartverwarmend  moment om deze kinderen, jaar na jaar, te verwennen. Wij hebben al een paar acties in het vooruitzicht voor 2018, met de hoop veel centjes bijeen te halen voor de aankoop van nieuw speelgoed. Dit jaar zijn we te gast, op 12 december in het Hoorcentrum De Spermalie/De Kade in Brugge. Deze instelling behandelt kinderen met autisme, blind-en slechtzienden, kinderen met gehoorproblemen enz… ”

Meer info over Project Stisa?

Neem een kijkje nemen op Facebook via  https://www.facebook.com/dannycantaert/?fref=mentions

Persoon van de Week, een pleidooi

“Graag had ik onze voorzitter Stijn De Bruycker willen voorstellen als “persoon van de Week”. Persoonlijk heb ik Stijn gekend als collega bij de Politie van Brussel. Momenteel is hij tewerkgesteld bij de Vaste Commissie Lokale Politie te Brussel, en zijn onze profesionnele wegen uit elkaar gegaan. Wij hebben een heel goed contact gehouden. Het is dankzij Stijn dat ik secretaris geworden ben bij STISA, een tweetal jaar geleden, had toen een burnout, en deel uit maken van STISA was en is nog altijd een hele goede therapie. Dit heb ik allemaal te danken aan deze man met het hart op de juiste plaats. Stijn verdient dik en dubbel om eens in de bloemetjes gezet te worden,  en verdient een  dikke pluim op zijn hoed. Hij werkt voltijds, heeft een gezin met drie kinderen, hetgeen veel van zijn energie en tijd inneemt. Mits dit allemaal lukt het hem nog, om zoveel te organiseren voor de VZW STISA.  Persoonlijk trek ik, met heel veel respect, mijn hoed af voor Stijn, alsook voor zijn echtgenote Sarah (pennemeester STISA). Sinds 01 januari is STISA eindelijk een VZW geworden en kunnen we al iets meer rekenen op steun van meer en meer mensen. We worden al gesteund door het Restaurant Le Bouquet te Zottegem, Renb Events, Radio Mf m (regionale zender) en door meer en meer BV. Stilletjes aan groeien we met de tijd.”