Authentieke Balegemse ‘voornoene’

Het Bruisend Balegemcomit é hield zich ook op de negende editie aan de traditie: de start van Bruisend Balegem was ook dit keer exclusief voor de inwoners van Balegem gereserveerd. Bruisend Balegem voor en door de Balegemse haringeters, de Balegemnaars zijn fier op hun koosnaampje. Er kwam meer volk dat ooit opgedaagd op de typische ‘Balegemse Noene’- receptie. Van een mooi succes gesproken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Na de hoogmis ter ere van Onze — Lieve — Vrouw, opgeluisterd door het parochiaal zangkoor, werd met speeches van Paul Lampaert (heel ludiek) en burgemeester Johan Van Durme het startsein gegeven voor de negende editie van Bruisend Balegem. Burgemeester Johan Van Durme wees op de verbondenheid, vriendschap, en de veiligheid. Hij had veel woorden van lof voor de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers. Johan Van Durme bracht een postuum eerbetoon aan de overleden bruisers.

Het werd volop genieten van de authentieke Bruisende Balegem Noene-receptie. De opperbruiser en de bruisers toonden alweer een flinke brok enthousiasme. Ze hebben een groot hart voor Bruisend Balegem. De bruisers laten er geen gras over groeien en de Balegemnaars en genodigden werden op de offici ële opening van Bruisend Balegem extra verwend. Een receptie op zijn Balegems met jenever (Van Damme, de beste graanjenever van ‘t land) en haring (Vetten haring laat maar komen, de ‘Van Damme’ laat maar stromen’). Het gloednieuwe Bruisend Balegem-lied klonk heel feestelijk. Balegem bruiste. De opperbruiser Christ Meuleman had een mooie attentie (een genummerde Balegemse kampioenentrui) voor zijn ronduit schitterend B.B.-team. Met de Streetband ‘t Klein Muziekstje uit Aertrycke’ was de toon meteen gezet en het reusachtig volksfeest voorgoed aangezwengeld. De receptie werd aangeboden door Stokerij Van Damme, Hof van Oranje en Salons De Zilverreiger’. Een succesrecept. Met de ‘Balegemsen’ en het ‘B.B.-lied’ veel sfeer op Balegem-dorp, het epicentrum van de feesten. De Balegemnaren deden nog maar eens hun koosnaam van haringeters en jeneverdrinkers alle eer aan.          Reporter 17