Merelbeke persbericht: Drie goede doelen krijgen elk 1000 euro

MERELBEKE – Op 22 april jl. ging het Benefiet Egbert Lachaert door in de Gemeentehallen in Merelbeke. Het was een fijne namiddag met heerlijk eten, gezellig samen-zijn en een tombola vol prachtige prijzen. Het Benefietteam is dan ook trots om opnieuw drie Merelbeekse verenigingen elk een cheque van €1000 te schenken om hun werking te ondersteunen.

“Dankzij het sterke team vrijwilligers en door een goede opkomst konden we een mooi bedrag inzamelen voor de goede doelen”, vertelt organisator Egbert Lachaert. De Sprinkhaantjes, Hachiko en de Christoforusgemeenschap verrichten alle drie sterk werk.

De Sprinkhaantjes zet zich in om sportactiviteiten aan te bieden voor kinderen met een beperking. Hachiko zorgt voor de opleiding van assistentiehonden voor mensen met een handicap. De Christoforusgemeenschap is een sociaaltherapeutische woon- en werkgemeenschap voor mensen met een beperking. “De drie verenigingen leveren fantastisch werk in Merelbeke, en ik ben dan ook trots dat we deze cheques kunnen overhandigen”, vertelt Egbert Lachaert.

Foto van de cheque-overhandiging bij de Christoforusgemeenschap.