Steeds meer toeristen in Zottegem

Schepen De Loor bij een van de toeristische toppers, de Egmontkoepel op de markt.

“Toerisme zit duidelijk in de lift in Zottegem,” dat laat schepen van Toerisme en Citymarketing Kurt De Loor (sp.a) tevreden weten. “Het aantal vakantiewoningen is de afgelopen maanden exponentieel gestegen. Er is intussen logies voor ruim 130 personen in onze Egmontstad. Ook het aantal gidsbeurten in het centrum zit duidelijk in de lift. Onze inspanningen van de voorbije jaren om Zottegem nog meer op de toeristische kaart te zetten als Egmontstad en fiets- en wandelwalhalla werpt duidelijk zijn vruchten af.”

Kurt De Loor: “De afgelopen maanden werden verschillende nieuwe vakantiewoningen geopend in onze stad en ook het aantal B&B’s breidde sterk uit. Ondertussen kunnen ruim 130 mensen logeren in Zottegem. We hebben alles samen nu 10 vakantiewoningen, 2 gastenkamers en 4 B&B’s. Het ziet er bovendien naar uit dat dat aantal in de toekomst nog zal toenemen.”

“Tot voor kort bleven we echt op onze honger zitten om toeristen te ontvangen in onze stad, maar nu hebben toeristen tal van mogelijkheden om hier te verblijven. Met ons Masterplan ‘Toerisme en Citymarketing’ hebben we Zottegem nog meer op de kaart gezet   als Egmontstad en een paradijs voor fietsers en wandelaars. Ook het Egmontjaar is hier een belangrijke schakel. Al die inspanningen werpen nu duidelijk hun vruchten af.”

“Het is echt opvallend hoeveel meer toeristen onze stad aantrekt. Dat merken we ook duidelijk aan het stijgende aantal gidsbeurten die we verzorgen. Waar we in 2016 in totaal 30 gidsbeurten verzorgden, zitten we dit jaar al aan 47 gidsbeurten en het jaar is nog maar halfweg. We merken dat vooral de Egmontkoepel met de grafkelder, de Egmontkamer en het Kasteel van Egmont in de smaak vallen bij de bezoekers.”

Kurt De Loor: “De resultaten op het vlak van toerisme mogen zeker gezien worden en dat sterkt ons in de overtuiging dat we hier de komende jaren verder op moeten blijven inzetten. Met de geschiedenis van Egmont heeft onze stad cultuurliefhebbers heel wat te bieden en onze streek is een pareltje om te fietsen en te wandelen, we moeten die troeven in de toekomst nog meer uitspelen.”

 

X