Karate Club Kachi uit Ninove en Geraardsbergen mikken op WK Zuid Afrika


Karateclub Kachi heeft het vorig seizoen afgesloten met meer dan 100 podiumplaatsen. De club werd in 2001 opgericht door de broers De Nil Jurgen & Steven. 17 jaar is de club al op heel hoog niveau bezig. Dit werd ontstaan door een goede jeugdwerking binnen de club. Vanaf 4 jaar kan men al karate beoefenen bij Kachi. Uit deze groep hebben al verschillende leden hun zwarte gordel behaald op 15 jarige leeftijd (ook meteen de jongste zwarte gordeldragers van Belgi ë).

Op het einde van vorig seizoen hebben sommige leden deelgenomen aan het Europees kampioenschap WJKA in Vlissingen (Nederland). 3 Europese kampioenen (Demunter Amy, Holderbeke Arne en zus Lotte) en 12 podiumplaatsen hebben deze karateka’s behaald. Meteen ook het beste resultaat als club op dit kampioenschap.

Volgend seizoen zal het Wereldkampioenschap WJKA gehouden worden in Zuid Afrika. Hierbij zal de club trachten om verschillende leden hun selectie waar te maken om hieraan te kunnen deelnemen.

Niet alleen de kampioenschappen is een hoofddoel voor de club. 5 tal leden zullen ook deelnemen aan de Shodan Shiken (zwarte gordel) of hogere dan graad examen in Brugge. In de prille geschiedenis van de club hebben er 19 leden hun 1ste  Dan behaald bij een examencommissie van de Vlaamse Karate Federatie.

Ook zal in het nieuwe seizoen werk gemaakt worden aan hun Internationaal tornooi Maitoshi Kachi Trophy. Dit zal voor de 4de  maal doorgaan in Ninove. Vorig jaar kregen ze internationaal talent uit Frankrijk, Nederland en Engeland. Het maximaal deelnemers van 480 werd bereikt. In 2020 zal de 5de  editie doorgaan op 2 dagen en hopen ze 1000 deelnemers te mogen verwelkomen in Ninove.

In de club kan men op 2 verschillende locaties trainen, in de stedelijke sporthal van Ninove en in het Provinciaal domein van De Gavers (Geraardsbergen). Er is mogelijkheid om 5 dagen op de week te trainen. Er wordt training gegeven voor jong (vanaf 4 jaar) en oud, voor recreatief en wedstrijd mensen. De blosotrainers in de club zijn er klaar voor om iedereen terug te verwelkomen in de club, nieuwe en bestaande leden. Wie graag eens deelneemt aan de karatelessen neem dan gerust contact met de hoofdtrainer van de club:  jurgen.de.nil@telenet.be  of 0474/88.25.58. De eerste 3 trainingen zijn volledig gratis. Moto van de club is: Karate op ieder zijn Niveau.