Moortsele kermis: optredens, bal Populaire, garageverkoop, sport, animatie.

Moortsele, 17 augustus 2018. In de loop der jaren is Moortsele kermis flink gegroeid en is de programmatie almaar divers geworden. Ook dit jaar presenteert het platform van de Moortseelse verenigingen een prachtaffiche. Een aantrekkelijke en fantastische kermis wordt het van vrijdag 31 tot en met maandag 3 september. ( DDL).

Wat ooit kleinschalig begon, is uitgegroeid tot een volwaardige en gevarieerde kermis. Tijdens ‘Moorsele kermis’ verandert het tramplein in één grote feestzone waar de meest uiteenlopende disciplines aan bod komen. Vier dagen sfeer en gezelligheid. De organisatoren pakken voor de editie 2018 van de ‘kirmesse’ uit met een ijzersterk programma. Er wordt duidelijk niet geraakt aan de kwaliteit en kwantiteit van de feesten. Er zijn vaste waarden en ook nieuwigheden. De bezoekers zullen weer genieten van de vele activiteiten.

 

Jeu de Boules tornooi

Op vrijdag start men met een Jeu de Boules tornooi, inschrijven vanaf 15 augustus per mail: via freddy.den.haese@telenet.be en aansluiten Boule populaire achter de tent.

Stomende affiche

Zaterdag 1 september om 15u trekken de junioren de tweede kermis dag op gang. Schieting liggende wip Doorlopen in den tussenstop. Om 18.30u een feestelijke BBQ met aansluitend een optreden van de coverband The Partyband en nadien kermis muziek (TD) met DJ Koen De Corte.

Op zondag start men met een kermis ontbijt vanaf 8u in den tussenstop kaarten op voorhand te reserveren. Om 9u start de garage verkoop in de omliggende straten tot 14u.

Feest op het tramplein

Een mooie samen werking tussen caf é plankierke en neerhof bieden ze op het tramplein een ganse namiddag activiteiten aan met onder andere  rodeostier, foodtruck, kinderanimatie, cavabar & optredens:

11u30        Con Animo

13u                   Blokstreetboys

14u                  White Bird

17u                  Huntsville Detective

20u                   2Mansond

Voor de voetbal supporters speelt FCE Moortsele tegen KSV Melsen om 15u.

Kermis   maandag

Tussen 10 en 12u inkorving voor de kermisvlucht in den tussenstop.

Ontmoetingsnamiddag voor 55+ vanaf 14u aan de tent, inschrijven ter plaatse voor

petanquewedstrijd, traditionele kaarting, tussen door genieten van koffie en gebak.

Om 18.30 komen de reuzen van Moortsele reus Lange Jan en reuzin Lange Aldegonde en zoon Teun en dochter Tine de kermis afsluiten. De stoet start aan de heemkring en kom er terug aan. Nadien kan men nog bij praten tussen het Bal Populaire met DJ Walt

.